Başkan Tütüncü: "KKTC, Türkiye Cumhuriyeti'nin göz bebeğidir" - Son Dakika
Yerel

Başkan Tütüncü: "KKTC, Türkiye Cumhuriyeti'nin göz bebeğidir"

Başkan Tütüncü: "KKTC, Türkiye Cumhuriyeti\'nin göz bebeğidir"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) muhtarlarını ağırlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin göz bebeği olduğunu söyledi.

15.06.2022 12:57  Güncelleme: 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) muhtarlarını ağırlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin göz bebeği olduğunu söyledi.

KKTC Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme, KKTC muhtarları ile beraber Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü ziyaret etti. Döşemealtı Muhtarlar Derneği Başkanı Alkan Altun'un da katıldığı ziyarette Başkan Tütüncü, konuklarıyla meclis salonunda bir araya geldi. Ziyaretin ev sahibi Döşemealtı Muhtarlar Derneği Başkanı Alkan Altun'a teşekkür eden Başkan Tütüncü, "Kalplere dönük bir çalışma yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. KKTC ile çok güzel bir gönül köprüsü kuruyor. Bu ziyareti çok anlamlı buluyorum. Hem Kıbrıs'tan Antalya'ya yapılan ziyaretler, hem de ilerleyen zamanda Antalya'dan Kıbrıs'a yapılacak ziyaretler, bunların her birinin çok kıymetli olduğunu ifade etmek isterim" dedi.

"KKTC, Türkiye Cumhuriyeti devletinin göz bebeğidir"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin göz bebeği olduğunu da sözlerine ekledi. "KKTC'nin mavi vatanın tam da içerisinde, Doğu Akdeniz'in, milletimizin güvenliği noktasında stratejik olarak çok önemli bir yeri vardır" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, "Sevgili peygamberimizden bu yana Kıbrıs'ın manevi değeri çok yüksek, çok önemli ve kıymetlidir. Bir yanıyla fetihler kapısıdır. Kıbrıs sadece bir ada değildir, bir adanın da ötesinde hem tarihi değerleri olan, hem stratejik önemi olan çok önemli bir vatan parçasıdır. Türk toprağıdır. Bu bakımdan çok kıymetlidir" diye konuştu.

"Muhtarlar belediyelerin gören gözüdür"

KKTC muhtarlarına Kepez'i anlatarak konuşmasına devam eden Başkan Tütüncü, muhtarların belediyelerin en önemli çalışma arkadaşları olduğuna da değinerek, "Muhtarlar mahallelerde belediye başkanının, belediyenin gören gözü, işiten kulağıdır. Muhtar vatandaşın taleplerini doğrudan belediyeye iletebileceği, devlet kurumlarına aktarabileceği en önemli köprüdür. Bunun için belediyeler ve muhtarlar arasındaki ilişkiyi güçlü tutmalıyız ki; muhtarlar vasıtasıyla halka çok daha yakın olabilelim. Bu bakımdan muhtarlarımıza çok önem veriyoruz. Muhtarlarımızda kendilerine açılan alanları doldurduğu sürece mahallelerimize hizmetler daha fazla, daha hızlı gelecek" dedi.

Kardeş belediyeye sağlık hizmeti

Kadın muhtar sayısında her geçen gün bir artış olduğunu da belirten Başkan Tütüncü, "Kadın muhtar sayısındaki artış daha da ilerilere gitsin. Kadın muhtarlarımızın ortaya koyduğu, performans, çaba, gayret, başarı çok kıymetli. Örneklerin çoğaltılması lazım" diye konuştu. Kepez Belediyesi ile KKTC Beyarmudu Belediyesi arasında kardeşlik hukuku tesis edildiğini de hatırlatan Başkan Tütüncü, "Gelinen noktada; Kepez'in kendi vatandaşlarına sunduğu ayrıcalıklardan Kıbrıs'taki Belediyelerimizde faydalanmaktadır. Kepez Belediyesi'nin özel hastane konforundaki Belediye Sağlık Merkezi'nin 23 branştaki hizmetlerinden KKTC Beyarmudu nüfusuna kayıtlı vatandaşlarımızda faydalanmaktadır. Buraya baktığınız zaman Kıbrıs'ı görürsünüz, Beyarmudu'nu görürsünüz. Kepez hepimizin evi" dedi.

"Allah herkese böyle anne, kardeş nasip etsin"

KKTC Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme de "Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı olarak 55 muhtarım adına göstermiş olduğunuz sıcak misafirperverlikten dolayı çok çok teşekkür ederim. Beyarmudu sosyal tesislerinin hemen yan tarafında bir park alanının ihtiyaçlarının da Kepez Belediyesi tarafından karşılandığını belirtmek isterim. Allah herkese böyle anne, böyle kardeş nasip etsin" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tütüncü: 'KKTC, Türkiye Cumhuriyeti'nin göz bebeğidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement