Başkan Vekili Aydın'a Kafkas Kılıcı - Son Dakika
Yerel

Başkan Vekili Aydın'a Kafkas Kılıcı

Başkan Vekili Aydın\'a Kafkas Kılıcı

Kuzey Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali dolayısıyla Yalova'ya gelen yabancı ülke ekipleri, Vali Esengül Civelek ve Belediye Başkan Vekili Cemil Aydın'ı ziyaret etti.

23.08.2013 16:53

Kuzey Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali dolayısıyla Yalova'ya gelen yabancı ülke ekipleri, Vali Esengül Civelek ve Belediye Başkan Vekili Cemil Aydın'ı ziyaret etti.

Kuzey Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali'ne katılan ekiplerin temsilcileri ilk Yalova Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti. Civelek, "Yalova'da düzenlenen bu festivale katılmanızdan dolayı sizleri kutluyorum. Festivalimiz görkemli bir şekilde devam ediyor. Dostluk ve barışın pekiştirildiği, kültürel ilişkilerin geliştiği bu festivalde bizimle olduğunuz için çok mutluyuz" dedi.

Konuk ekip temsilcileri Civelek'e ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim etti. Ekiplerin ikinci durağı ise Yalova Belediyesi oldu. Belediye Başkan Vekili Cemil Aydın tarafından karşılanan ekipler, Yalova'da bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Ekipler adına konuşan Hasavyurt Belediye Başkanı Saitpaşa Umahanov, "Bu festival Kafkas kökenli ülkelerin her yıl bir araya geldiği bir buluşma anına dönüştü. Burada olmaktan ve kültürümüzü bu coğrafya da yaşatmaktan çok mutluyuz" diye konuştu.

Aydın'a Kafkas kartalı İmam Şamil'in bir portresinin yer aldığı yağlı boya tablo hediye edildi. Yine hediyeler arasında yer alan kılıcın verilmesi esnasında söz alan Umahanov, "Bu kılıç savaşmak için değil. Bu kılıç dostluk için. Umarım bu kılıcı kınından çıkartmaya hiç gerek duymazsınız" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Vekili Aydın'a Kafkas Kılıcı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement