Başkan Yılmaz: "Balaç'ın Doğal Konut Yapısına Sahip Çıkılmalı" - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz: "Balaç'ın Doğal Konut Yapısına Sahip Çıkılmalı"

Başkan Yılmaz: "Balaç\'ın Doğal Konut Yapısına Sahip Çıkılmalı"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum ilçesinde Balaç Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılış törenine katıldı.

12.01.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum ilçesinde Balaç Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılış törenine katıldı.

Dernek açılışında vatandaşlara seslenen Başkan Yılmaz, Balaç'ın Atakum'un en eski yerleşkelerinden biri olduğunun altını çizerek, köydeki doğal ve kültürel konut tipinin korunmasını, yıkıp yerine beton binalar yapılmamasını istedi. Eski tip tarzdaki evlerin estetik görünümleri ile daha önemli olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, yeni konut projeleri ile alan bulunabileceğini kaydetti.

Balaç Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve AK Parti Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Turan Çakır, AK Pari Atakum Belediye Başkan Aday Adayları Adem Bektaş, Hüseyin Dereli ve İshak Taşçı, MHP Atakum Belediye Başkan Adayı Necdet Çamaş, Dernek Başkanı Kazım Yazgan, Balaç Muhtarı Selami Açıkgöz ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Balaç Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Yazgan, kırgınlık ve küskünlüklerin bir kenara bırakılıp tek vücut olmayı amaçladıklarını vurguladı. Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Balaç'ın ilçenin en önemli köylerinden biri olduğunu ifade ederek, Balaç'a hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.

Atakum'un Samsun'un en hızlı gelişen ilçe olduğuna da değinen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz,"Atakum hızlı gelişim ve değişim süreciyle Samsun'un en gözde ilçesi haline geldi. Diğer ilçelerimizdeki gelişim Atakum gibi olmadı. Ama son yıllardaki yatırımlarımız ve bundan sonra vereceğimiz hizmetlerle aradaki farkı azaltmak istiyoruz. Kara Samsun bölgesi ayrı bir yerleşim bölgesi oluyor. Tekkeköy, stadyum, metrobüs, kapalı spor salonu, lojistik köy projesi ve daha birçok yatırımla hızla gelişiyor. İnşallah bundan sonra da diğer ilçelerimizde de değişim ve gelişimi göreceğiz" diye konuştu.

Seçim kampanyaları yürüten adaylara da çağrıda bulunan Başkan Yılmaz, saygı, sevgi ve nezaret kurallarına uyulmasını arzuladığını sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz: 'Balaç'ın Doğal Konut Yapısına Sahip Çıkılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement