"Batı Yakası Hikayesi" İzmir'de - Son Dakika
Yerel

"Batı Yakası Hikayesi" İzmir'de

"Batı Yakası Hikayesi" İzmir\'de

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldan bu yana sürdürdüğü ve gelenekselleşen, "Yeniden Sinematek" gösterimleri kapsamında, dünyaca ünlü film klasiklerinden "Batı Yakası Hikayesi"ni İzmirlilerle buluşturuyor.

15.02.2012 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldan bu yana sürdürdüğü ve gelenekselleşen, "Yeniden Sinematek" gösterimleri kapsamında, dünyaca ünlü film klasiklerinden "Batı Yakası Hikayesi"ni İzmirlilerle buluşturuyor. ABD yapımı müzikal film, 17 Şubat Cuma akşamı

İzmir Sanat'ta gösterime sunulacak.

Stanley Donen ve Gene Kelly tarafından yönetilen 1952 yapımı müzikalde Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn gibi ünlü oyuncular yer alıyor. New York'ta sokaklardaki çete savaşları ekseninde yaşanan bir aşk hikayesinin anlatıldığı film, oyunculuklarıyla dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi'nin"Müzikal filmler (Müzik ve dansın büyüsü)" temalı Şubat ayı film gösterimlerinin sonuncusu, 24 Şubat Cuma akşamı "A Hard Day's Night" olacak. 1964 İngiltere yapımı müzikalde başrolleri dünyaca ünlü müzik grubu The Beatles'ın üyeleri John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ve Ringo Starr paylaşıyor. Liverpool'lu dört gencin müzikleriyle dünyayı değiştirmek için verdikleri mücadele, hayranları ve yapımcıları arasında yaşadıkları olaylar "rock'n roll komedisi" tadında izleyicilere sunuluyor.

"Yeniden Sinematek" etkinlikleri çerçevesinde Ekim-Kasım aylarında "Komedi Filmleri", Aralık ayında "Fantastik Filmler", son olarak Ocak ayında "Japon Sineması" ile buluşan İzmirliler, Şubat ayında ise "Müzik ve Dansın Büyüsü"nü izleme şansı buldular. Gösterimler her ay farklı bir tema ile halkın karşısına çıkmaya devam edecek. İzmir Sanat'ta ücretsiz olarak gösterilen tüm filmlerin başlama saati 20: 00.

(AH-)

15.02.2012 11: 44 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Batı Yakası Hikayesi' İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement