Batman-Mardin Karayolu'nda Sona Gelindi - Son Dakika
Yerel

Batman-Mardin Karayolu'nda Sona Gelindi

Batman-Mardin arasını 50 kilometre kısaltacak, 100 milyon lira maliyetli karayolunda sona gelindi.

23.05.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman- Mardin arasını 50 kilometre kısaltacak, 100 milyon lira maliyetli karayolunda sona gelindi.

Batman İl Özel İdaresi tarafından yapılan, 2 belde, 10 köy ve 12 mezranın ulaşımını sağlayan Kantar Köprü'sünün uzantısı olan, aynı zamanda Batman-Mardin arasını 50 kilometre kısaltacak olan karayolunda son kat asfaltı atılmaya başlandı.

Yol yapım çalışmalarında incelemelerde bulunan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, yolla birlikte terör olaylarından dolayı boşalan köylere geri dönüşlerin başladığını söyledi.

Yayladüzü Köyü mevkiinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Özdemir, "Şükürler olsun ki, 50 yıllık hasret sona eriyor. Kimileri hayal ederken AK Parti hayalleri gerçeğe dönüştürüyor" dedi.

Bölgedeki köylerin 90'lı yıllarda artan terör olaylarından dolayı neredeyse tamamının boşaldığını aktaran Özdemir, Çözüm Süreci ve beraberinde bölgeye yapılan yatırımlarla bölgeye geri dönüşlerin yaşandığını belirtti.

"Eskiden buraya gelince insan göremiyorduk. Bu dağlar, köyler hepsi boştu" diyen Özdemir, şöyle konuştu

"Yol medeniyettir sözü burada kendini net bir şekilde gösteriyor. Bu medeniyetten şu an bölge insanları da yararlanıyor. Bu yol da AK Parti'nin güzel hizmetlerinden biridir. Sadece bu mıntıkada mezralarla beraber 20'yi aşkın köy bu yoldan yararlanacak. Köylerin çoğu terör olaylarından dolayı boşalmıştı. İnsanların büyük bir kısmı merkezlere göç etmişti. Çözüm Süreci ile memleketin dağlarına bahar geldi. İnsanlar artık köylerine geri dönmek istedi. Ancak buralara gelebilmek için 130-140 kilometre mesafe katetmesi gerekiyordu. Şu anda bu yol sayesinde toplamda sadece 24 kilometre yol geliyor. Buranın toplam maliyeti, köprü ve tali yollar dahil 100 milyon lira civarında. Batman'a yerleşen insanlar kendi köylerinde babadan kalma yerleri imar ediyorlar, yeni evler yapıyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman-Mardin Karayolu'nda Sona Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement