Ortaca'da Bayat Ekmekler Hayvanlar İçin Toplanacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ortaca'da Bayat Ekmekler Hayvanlar İçin Toplanacak

Ortaca\'da Bayat Ekmekler Hayvanlar İçin Toplanacak
28.02.2014 16:20  Güncelleme: 16:21

Ortaca Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Ortaca İsraf Etmiyor adıyla bayat ekmek toplama kampanyası başlattı.

Ortaca Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında "Ortaca israf etmiyor" adıyla bayat ekmek toplama kampanyası başlattı.

Belediye başkanı Hasan Karaçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, istatistiklere göre ülkede günlük 10 milyon ekmeğin israf edildiğini söyledi. Bu ekmeklerin bir şekilde ekonomiye kazandırılması ya da bayat ekmeklerin sokak hayvanlarına verilmesi için bir kampanya başlattıklarını anlatan Karaçelik, kampanya ile ilçenin 20 noktasına bayat ekmek toplama kutuları yerleştirileceğini, toplanan ekmekleri de sokak hayvanları barınağına verileceğini belirtti.

Vatandaşlardan bayat ekmekleri çöp yerine toplama kutularına atmalarını isteyen Karaçelik, uygulamanın ileriki günlerde daha yaygınlaşmasını beklediklerini kaydetti.

Bu konuda kendilerine destek olan fırıncılara ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Türkan Dağdelen'e teşekkür eden Karaçelik, kampanya ile Ortaca halkının artık ekmeğini israf etmeyeceğini, sokak hayvanlarının da aç kalmayacağını bildirdi.

Dağdelen de önemli bir projeye destek olduklarını söyledi.

Hala sokaklarda açlık ve susuzluktan ölen hayvanlar olduğuna işaret eden Dağdelen, "Bir yanda israf bir yanda da açlıktan ölen canlılar var. Çok güzel bir proje. Umarım Türkiye'nin her ilçesinde her köşesine bu proje adım adım yayılır" diye konuştu.

Proje kapsamında vatandaşlara, bayat ekmek değerlendirme rehberi dağıtıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ortaca'da Bayat Ekmekler Hayvanlar İçin Toplanacak - Son Dakika


Advertisement