Bayat Ekmeklerle Aç Kalan Kuşları Besliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bayat Ekmeklerle Aç Kalan Kuşları Besliyor

11.01.2015 16:18

Yüksekova'da yaşayan Emrah Kayhan, evindeki bayat ekmeklerle, zorlu kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşları besliyor.

Yüksekova'da yaşayan Emrah Kayhan, evindeki bayat ekmeklerle, zorlu kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşları besliyor.

Etkili olan kar yağışının kuşların yiyecek bulabilecekleri alanların üzerini örttüğünü belirten Kayhan, tüm vatandaşların bu konuda duyarlı davranması gerektiğini belirtti.

Vatandaşlardan, kuşların yemesi için belirli alanlara ekmek ya da kuşların yiyebileceği yemlerden bırakmasını isteyen Kayhan, kuşların yanı sıra doğada bulunan diğer hayvanların da yiyecek ihtiyacının karşılanması gerektiğini ifade etti.

Kayhan, "İnsanlar gibi hayvanların da yaşam hakkı olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle alınacak küçük önlemler hayvanların korunmasını sağlayabilir. Pencere kenarlarına bırakılacak ekmek kırıntıları birçok kuşun hayatını sürdürmesini sağlayabilir" dedi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayat Ekmeklerle Aç Kalan Kuşları Besliyor - Son Dakika


Advertisement