Bayburt'ta Mekke'nin Fethinin 1383. Yılı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta Mekke'nin Fethinin 1383. Yılı Kutlandı

Bayburt\'ta Mekke\'nin Fethinin 1383. Yılı Kutlandı

Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Mekke'nin fethinin 1383. yıl dönümü dolayısıyla program düzenledi.

30.12.2013 18:43

Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Mekke'nin fethinin 1383. yıl dönümü dolayısıyla program düzenledi.

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Selçuk Aksan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yakutiye Camisi İmam Hatibi Mehmet Battal'ın Kuran tilavetiyle başlayan programda konuşan Aksan, günümüz insanının her yönüyle fethe muhtaç olduğunu savundu.

Aksan, Mekke'nin fethinden sonra fethin durmadığını ifade ederek, "Fetih devam ettirilmiştir ve ettirilmek durumundadır. Çünkü genç nesil fetih bekliyor. Günümüz güçlü Türkiye'sinde yaşanan bu İstiklal Mücadelesi'nde İslam birliğiyle yoğrulmuş Türk gençliğine ihtiyaç vardır" diye konuştu.

Program, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Bilgiz'in "Mekke'nin Fethi" konulu sunumu ile devam etti.

Bilgiz, Mekke'nin fethinin İslam tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "İslam'ın ve Müslümanların hem zafer elde etmeleri hem devlet olmaları hem de inkarcıların baskılarından kurtulmaları açısından bir dönüm noktasıdır" dedi. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta Mekke'nin Fethinin 1383. Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement