Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü

Bayburt\'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

18.02.2013 17:45

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

Kurtuluş günü kutlamaları kapsamında Kop Dağı'ndaki Kop Şehitleri Anıtı'na yapılan ziyarette, Vali Vekili Ali Gökay, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Demirezen, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, öteki ilgililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bayburt Belediye Başkanlığı'na ait çelengi anıta sunan Polat, burada yaptığı konuşmada, 1916 yılında Kop Dağları'nda başlayan savunma harekatı sırasında ecdadın çektiği çileyi, soğuğu ve karı hissetmek adına bu yıl kurtuluş kutlamalarına Kop Şehitleri Anıtı ziyareti ile başladıklarını söyledi.

Bundan sonraki süreçte de verilen mücadeleyi yeni nesle aktarabilmek adına etkinlikleri burada düzenlemeye gayret edeceklerini belirten Polat, şöyle devam etti:

"Bu toprakları vatan olsun diye canlarını feda eden ecdadı hürmetle, minnetle ve rahmetle yad ediyoruz. Bu dağlardan geçerken her karış toprağında bir şehidin mübarek kanı ve her adımında bir kahramanın saygıdeğer kemiğinin olduğunu unutmayacağız. Onlar içimizde ülkü, dilimizde türkü, imanımızda rehber ve hayatımızda gururdurlar. Bunu ilelebet söylemeye, haykırmaya devam edeceğiz. Ecdadımızı unutturmadan, onlara hayat şeklini veren karineleri ihmal etmeden hayatımızı ecdatla bağlantılayarak devam ettirmek bizim görevimiz. Ne mutlu onlara vatan için şehit oldular, ne mutlu onlara kanlarını toprak için sebil ettiler, ne mutlu onlara ki kendilerine Fatiha okuyacak yeni nesiller yetiştirip bu hayattan veda ettiler."

Tören, Yakutiye Cami İmam Hatibi Enis Aslan'ın Kur'an-ı Kerim okumasının ardından Bayburt Müftülüğü Vaizi Bahattin Durak'ın dua etmesiyle sona erdi.

Bu arada, 95. kurtuluş yıl dönümü kapsamında hafta içerisinde çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

Muhabir: Abdulkadir Nişancı/ Burak Altunöz

Yayıncı: Murat Kaban - BAYBURT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement