Bayburt Üniversitesi'nde Peyzaj Çalışmaları - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Bayburt Üniversitesi'nde Peyzaj Çalışmaları

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Bayburt Üniversitesi'nde peyzaj çalışmaları sürüyor.

Bayburt Üniversitesi'nde peyzaj çalışmaları sürüyor.

Bayburt'ta 2-5 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek I. Uluslararası Dinamik, Açınsayıcı ve Aktif Öğrenme (IDEAL) Konferansı'na hazırlanan üniversitenin kampüsüne, yaz-kış yeşil kalabilen bin metrekarelik doğal çimin yanı sıra bölge iklimine uygun yaklaşık 20 bin adet ağaç ve çiçekten oluşan farklı renk ve çeşitte bitki dikiliyor.

Çevre düzenleme çalışmalarını üstlenen firma yetkilisi Deniz Ertan, yaptığı açıklamada, kongreye yetiştirmek üzere çalışmalara hız verdiklerini belirterek,

"Bayburt'u gezdim ve buradaki bitki türlerini inceledim. Kışa dayanıklı olup olmadıklarına bakarak karar verdik. Yaklaşık 1.5 ay önce başlattığımız çalışmalarımızı, önümüzdeki hafta yapılacak olan kongreye yetişecek şekilde planladık" dedi.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan/ Zafer Sel

Yayıncı: Asena Akçay - BAYBURT

Kaynak: AA