Bayraklı'da Dev 19 Mayıs Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Bayraklı'da Dev 19 Mayıs Yürüyüşü

Bayraklı\'da Dev 19 Mayıs Yürüyüşü

Bayraklı Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen “Atamıza ve Şehitlerimize Saygı” yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

19.05.2016 17:42

Bayraklı Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen "Atamıza ve Şehitlerimize Saygı" yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. Yürüyüşe katılanlar sık sık "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Şehitleri ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu önünden başlayan "Atamıza ve Şehitlerimize Saygı" yürüyüşüne Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. 7'den 77'ye birçok yaş grubu ve engellilerin de eşlik ettiği yürüyüşte "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Şehitleri ölmez vatan bölünmez" ve "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları atıldı. Yürüyüşte, dev Türk bayrağı taşınırken, kortejin Bayraklı Sevgi Yolu'ndan geçtiği sırada esnaf ve evlerinin balkonundan oturan vatandaşlar, alkışlarla destek verdi. Bayraklı Sevgi Yolu'ndaki Atatürk anıtına gelindiğinde ise 19 Mayıs coşkusu doruk noktaya ulaştı. Burada şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Gençler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni hep bir ağızdan okudu.

"BAYRAMLARDA GİDEREK BÜYÜYORUZ"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Başkan Karabağ, "Her gün, her bayramlarda giderek büyüyoruz. Evlerinde Atatürk sevdasıyla yanıp tutuşanlar artık ülkeye damgasını vurmak üzere sokaklara çıkmıştır" dedi.

"BAYRAĞIMIZI İNDİRTMEYECEĞİZ ÜLKEMİZİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ"

Türk bayrağının dünya ülkelerine örnek olduğunu belirten Karabağ, "Mazlum halkların, işgal edilen ülkelerin, Anadolu kurtuluşunu, Atatürk'ün, şehitlerimizin savaşını örnek aldığı ay yıldız, dünyanın birçok ülkesinin bayrağında vardır. Bizim bayrağımız bir ırkın değil, emperyalist dünyaya karşı mazlumların mücadelesinin sembolüdür. Bayrağımızı asla yere indirtmeyeceğiz, ülkemizi böldürtmeyeceğiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı'da Dev 19 Mayıs Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement