BDP Konvoyuna Kesilen Cezalar Meclis'te - Son Dakika
Yerel

BDP Konvoyuna Kesilen Cezalar Meclis'te

BDP Konvoyuna Kesilen Cezalar Meclis\'te

BDP'li vekil İbrahim Binici, BDP'lilerin konvoyuna yönelik kesilen trafik cezalarını Meclis'te gündeme getirdi.

06.02.2014 14:53

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, eş genel başkanları ve büyükşehir belediye eş başkan adaylarını karşılamak amacıyla oluşturulan konvoydaki sürücülere kesilen trafik cezalarını, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu. Yazılı olarak yanıt isteyen Binici, önergesinde, "23 Ocak 2014 tarihinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın tanıtım mitingi nedeniyle Şanlıurfa kent merkezine konvoy halinde giriş yapan araçlara trafik ceza tutanakları düzenlendiğine dair örnekler basına da yansımıştır." dedi.

BİNİCİ, BAKAN ALA'YA ŞU SORULARI SORDU:
"1- 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler nedeniyle Şanlıurfa'da konvoy eşliğinde aday tanıtım faaliyetinde bulunan partiler var mıdır? Varsa partilerin adları ve konvoyun yapıldığı tarih nedir?

2- Aday tanıtımının konvoy eşliğinde yapılması dolayısıyla konvoya katılan araçlara trafik cezaları kesilmiş midir? Kesilmiş ise o güne ait trafik ceza tutanaklarının sayıları ve ihlal maddelerinin dökümü nasıldır?

3- Partimizin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın tanıtım mitinginin yapıldığı 23 Ocak 2014 tarihinde konvoyda bulunan araçlardan kaçına trafik ceza tutanağı düzenlenmiştir?

Düzenlenmiş ceza tutanaklarındaki ihlal edilen maddelerin tutanak bazında tasnifleri nasıldır?

4- Konvoy halinde yapılacağı ilgili mercilere bildirildiği halde bu türden ceza uygulamalarına maruz kalan siyasi faaliyet örnekleri başka kentlerde de yaşanmış mıdır? Yaşanmış ise bu örnekler ve yaşandığı kentler hangileridir?"

GAZETE İPEKYOL GÜNDEME GETİRMİŞTİ
BDP Şanlıurfa il teşkilatı, geçen 23 ocakta belediye eş başkan adayları tanıtım mitingi düzenlendi. Mitinge katılmak üzere gelen Şanlıurfa'ya gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Osman Baydemir ilk etapta Siverek'te karşılandı. Yüzlerce araçlık konvoy ile Siverek'ten hareket eden heyet, Hilvan ve kent girişinde katılan yine yüzlerce araçla birlikte kente giriş yaptıktan sonra mitingin yapılacağı Topçu Meydanı'na geldi. Heyetin bulunduğu konvoy, özellikle rahatsızlık vermemek ve insanların tepkisiyle karşılaşmamak için kent turunu iptal ederek miting alanına geçmeyi tercih etti. Bu nedenle kente giriş yapan BDP'liler Abide Kavşağı'nı geçtikten sonra değişik bölgelere dağılarak araçlarını park etti.

BDP İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen de geçen hafta birçok araç sahibine trafik cezası kesildiğini ve bu durumun kendilerine ilettiğini duyurdu. Erkmen, miting öncesi Şanlıurfa Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü ile görüştüklerini ve kent turu atılacağını, kırmızı ışıklarda durulmayacağını bizzat ilettiklerini ve müdürle bu konuda mutabakata vardıkları halde konvoydakilere trafik cezalarının kesildiğini aktarmıştı. BDP'ye yönelik bu çifte standart Gazete İpekyol tarafından manşetten gündeme taşınmıştı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BDP Konvoyuna Kesilen Cezalar Meclis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement