Bedensel Engelli Öğrenciye En Anlamlı Karne Hediyesi - Son Dakika
Yerel

Bedensel Engelli Öğrenciye En Anlamlı Karne Hediyesi

Bedensel Engelli Öğrenciye En Anlamlı Karne Hediyesi

Konya'da evde eğitim gören, ilköğretim okulu 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki kas hastası Fatma Beydanur Kızmaz'ın tekerlekli sandalyesi çalındı.

17.06.2011 14:10

Konya'da evde eğitim gören, ilköğretim okulu 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki kas hastası Fatma Beydanur Kızmaz'ın bir hafta önce oturdukları apartmanın merdiven altına koyduğu tekerlekli sandalyesi çalındı. Bugün karnesine kavuşan bedensel engelli Fatma Beydanur Kızmaz'a, Beyazay Derneği Genel Başkanı Ak Parti İstanbul eski milletvekili görme engelli Lokman Ayva, karne hediyesi olarak tekerlekli sandalye hediye etti.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, 2010-2011 eğitim yılının sona ermesi nedeniyle evde eğitim gören öğrenciler için Ahmet Kayhan Öğretmenevi'nde karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene evlerinde eğitim gören 110 öğrenciden bazıları katılarak karnelerini aldı. En anlamlı karne hediyesini ise bir hafta önce tekerlekli sandalyesi çalınan ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Fatma Beydanur Kızmaz aldı. Kızmaz'a, Beyazay Derneği Genel Başkanı Ak Parti İstanbul eski milletvekili görme engelli Lokman Ayva, karne hediyesi olarak tekerlekli sandalye hediye etti. Lokman Ayva, "Yavrumuzun tekerlekli sandalyesi çalınmış. Bu ciddi bir ahlaksızlık. Bu tür tavır ve tutumların hepimizin gündeminden çıkması lazım. Benim tek dileğim şu an da bu kadar kötü bir haraketi de yapmış olmasına rağmen inşallah o sandalyeyi kullanmaya ihtiyaç duymasın" dedi.

Törende Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık da yine evde eğitim gören parmakları kısmi olarak bitişik olan, üstderi ve altderinin birbirine yapışma eksikliği olan ve ciddi bir tek gen hastalığı epidermolizis bülloza hastası 5'nci sınıf öğrencisi

11 yaşındaki Resul Can Dığrak'a dizüstü bilgisayar hediye etti. İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise bugün sabah saatlerinde karne almak üzere evinden çıkmak için hazırlandığı sırada 8'inci katın penceresinden düşerek hayatını kaybeden Mehmet Nuri Küçükköylü İlöğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ümet Koçer'in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ve böyle bir buruk gün içerisinde diğer öğrencilere karne dağıttıklarını belirtti. Şahin, "Bu eğitim öğretim yılında 110 çocuğumuz evine öğretmen gönderilerek eğitimlerini tamamladılar. Temennimiz sayının evde eğitim için artması değil. Ama evde eğitim almaya ihtiyacı varsa bu eksikliği tamamlamak ve bir çocuğumuz eğitimin dışında kalmasın istemiyoruz. Onun için bu şekilde olan öğrencilerin bizlere bildirmesini arzu ediyoruz" dedi. Daha sonra aileleriyle birlikte törene katılan evde eğitim gören öğrencilere karneleri dağıtıldı.

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Bedensel Engelli Öğrenciye En Anlamlı Karne Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement