Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Orduzu'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Orduzu'yu Ziyaret Etti

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Orduzu\'yu Ziyaret Etti

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir süreciyle ilgili hazırlık çalışmaları kapsamında Orduzu Belediyesi'ni ziyaret etti.

06.03.2013 12:56

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir süreciyle ilgili hazırlık çalışmaları kapsamında Orduzu Belediyesi'ni ziyaret etti.

Beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Atay, Alican Bozkurt ile bazı daire müdürleri ve Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı'yla birlikte Orduzu Beldesi'ni ziyaret etti. Ziyarete, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Eyüp Sağlam, Hakan Kahtalı ile Battalgazi İlçe Başkanı Mehmet İlbak da katıldı.

Orduzu'da, Belediye Başkanı Cumali Ekin ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Başkan Çakır'a yoğun ilgi gösterildi. Halk oyunları ekibinin de bir gösteri sunduğu Orduzu'da daha sonra belediye hizmet binasına geçildi.

Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin, yaptığı konuşmada, hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür ettiklerini belirterek, "Başkanımız göreve geldiği günden bugüne kadar Orduzu'dan hiçbir zaman elini çekmedi. Devamlı bizlere hizmet kapısı açıktır. Bundan dolayı Ahmet Başkan'ımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı inşallah kendisine nasip olacak. Orduzu halkı da devamlı yanındadır" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Büyükşehir statüsüyle birlikte Malatya'nın yeni bir yapılanma sürecine girdiğini belirterek, "Bu süreci, şehirleşme anlamında hizmet anlamında yeni bir kalkınma dönemi olarak görüyoruz. Yeni bir fırsat, başlangıç olarak görüyoruz. ve Malatya'yı nasıl geleceğe hazırlayacağız diye şimdiden, 2014'ü beklemeden arkadaşlarımızla ekiplerimizle birlikte hem bir ziyaret hem bir teknik gezi anlamında ziyaretler yapıyoruz" dedi.

Büyükşehir sürecinde hizmet akışının planlama çalışmalarını yaptıklarını kaydeden Başkan Çakır, "Teknik alandaki arkadaşlarımızla birlikte geliyoruz. Arkadaşlarımız, kendi alanlarında eksiklikleri, ileriye dönük yapılması gereken çalışmaları şimdiden yapacaklar" diye konuştu.

Başkan Çakır, Büyükşehir olarak şimdiden imar planlarının çalışmalarını da gerçekleştirdiklerini belirterek, "Büyükşehir imar yönetmeliğinin nasıl hazırlanması gerektiği ile ilgili olarak diğer Büyükşehir belediyelerimizden bilgiler alıyoruz. Odalarımıza yazılar gönderdik. İşte makine mühendisleri, inşaat, mimar odalarımızdan kendileriyle ilgili yapılması gereken düzenleme ve önerileri istiyoruz yazılı olarak. Bir çalıştay düzenleyeceğiz ve Büyükşehir imar yönetmeliğini hazırlayacağız. Özellikle Büyükşehir, şehirlere yön verme anlamında şehirlerin gelişmesi anlamında bütün kırsal bölgelerimiz dahil olmak üzere kapanan 39 beldemiz de dahil olmak üzere hepsinin üst yapısından da sorumlu altyapı anlamında içme suyu, kanalizasyon gibi tüm hizmetlerden de sorumlu. Ulaşımından meydan düzenlemelerine kadar Büyükşehir sorumlu"dedi.

Orduzu'nun eski belediye başkanları Abuzer Kılıç ve Mustafa Karaman'ın da hazır bulunduğu ziyarette, Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin tarafından Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a beldeye olan katkılarından dolayı bir plaket verildi.

Ziyarette daha sonra Orduzu Belediyesi tarafından yaptırılan gasilhane ve morg tesisleri gezildi. Tesislerin üst bölümüne ise Orduzu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından cami inşa edildiği belirtilirken, camide mimar Metin Karataş'ın yaptığı projeyle uzak doğu mimarisinin kullanıldığı kaydedildi.

Başkan Çakır ve beraberindeki heyet, belde ziyaretinin sonunda Orduzu Belediyesi'nin ev sahipliğinde Altıntaç Düğün Salonu'nda yemekli bir toplantı gerçekleştirdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Orduzu'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement