Belediye Binası Bayramdan Sonra Yıkılacak - Son Dakika
Yerel

Belediye Binası Bayramdan Sonra Yıkılacak

Belediye Binası Bayramdan Sonra Yıkılacak

Sinop'un Boyabat Belediyesi, riskli yapı raporu verilerek yıkılmasına karar verilen belediye hizmet binasının yıkılmasına Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra başlayacak.

13.07.2013 13:11

Sinop'un Boyabat Belediyesi, riskli yapı raporu verilerek yıkılmasına karar verilen belediye hizmet binasının yıkılmasına Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra başlayacak.

Sinop Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda yapılan inceleme sonucunda; riskli yapı olarak tespit edilen Boyabat Belediye Hizmet binası ile belediye tarafından yaptırılan ve henüz inşaat halinde bulunan iş merkezi olarak kullanılması planlanan binanın da yıkılmasına karar verilmesi üzerine, Boyabat Belediyesi harekete geçti. İlk etapta mevcut belediye hizmet binasının yıkılması için çalışmalara başlayan belediye, Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra yıkım çalışmalarını başlatacak. Yarım kalan iş merkezi binası ise henüz belirsizliğini koruyor. Çünkü yarım kalan binanın altında hak sahibi olan işyerleri sahipleri ile bazı pürüzlerin giderilmediği ifade edildi.

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, kararın açıklanması ile birlikte, yeni belediye hizmet binası ve mevcut belediye binası yerine yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mevcut binanın yerine otoparkı, meydanı, yeşil alanı ve iş merkezleri ile devasa bir proje hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Başka bir alanda yapılacak olan Kültür Merkezi binası için de yeni hizmet binası yapılana kadar kiralık bir bina da hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Ermiş, "Zaten projelerimiz arasında yeni hizmet binasının yapılması ve mevcut yerin başka amaçlar için kullanılması vardı. Biz Boyabat'ın 50 yılına yetecek kadar hizmet verebilecek bir proje düşünüyoruz. Bu proje Boyabat için düşündüğümüz en büyük proje olacak. İnşallah hayırlı olur." dedi.

Yıkılacak olan hizmet binasının etrafının genişletme çalışmaları için de çalıştıklarını sözlerine ekleyen Ermiş,"Herkesin rahatlıkla istifade edebileceği ve Boyabat'ın çehresini değiştirecek bir proje üzerinde çalışıyoruz." diye konuştu. Boyabat Belediyesi, yeni hizmet binası yapılana kadar, kiralanan iş merkezinde hizmet verecek. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Binası Bayramdan Sonra Yıkılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement