Belediye Borçları Kredi Kartına Taksitlendiriliyor - Son Dakika
Yerel

Belediye Borçları Kredi Kartına Taksitlendiriliyor

Belediye Borçları Kredi Kartına Taksitlendiriliyor

Ödemiş Belediyesi ile Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) arasında bir süredir devam eden görüşmeler sona erdi.

28.07.2012 10:37

Ödemiş Belediyesi ile Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) arasında bir süredir devam eden görüşmeler sona erdi. İki kurum arasında yapılan anlaşma gereği bundan böyle vatandaşlar Belediyeye ait borçlarını 8 bankanın bonus özellikli kredi kartları ile ister tek slipte, isterlerse 12 aya böldürerek borçlarını kapatabilecek.

Konuyla ilgili Ödemiş Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenenh basın toplantısında konuşan Ödemiş Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Ufuk Kızıler, vatandaşların kendilerine olan borcu ödemelerini sağlayabilmek için bir süredir çözüm arayışında olduklarını anlatarak, "Vatandaşların belediyeye olan borçlarının ödenmesi konusunda uzun süredir çözüm arayışı içindeydik. Bu çerçevede TEB ile kredi kartlarına taksitlendirme şeklinde bir fikir ortaya çıktı. TEB ile günümüz kredi kartı faiz oranlarının çok altında, düşük maliyetle yapılan anlaşma gereği su, vergi, harç, kira ve hatta sosyal tesislerde yenilen yemek ücretleri de dahil olmak üzere her türlü alacağı taksitlendirme şeklinde vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlamış olacağız" dedi.

TEB Ödemiş Şube Müdürü Yusuf Karaman da, "Ödemiş Belediyesi'ne, 3 yıldır maaş ödemesi konusunda hizmet veriyoruz. Tüm belediyelerin, vatandaşlardan tüm alacaklarını daha kolay ve daha ucuz sistemle üye işyeri anlaşmasıyla gecikmiş alacaklarını tahsili için bu imkanı sağlıyoruz. Su, Kira, harç ve tüm vergi ödemelerinde Şu an 8 bankanın bonus kredi kartları ile maksimum 12 aya kadar taksit yapabiliyoruz. Borcu ister 100 lira olsun, isterse 5 bin lira. Eğer vatandaş ben 3 taksitte ödemek istiyorum derse bu şahsın tercihine bırakılmış. Ek masraf yok, Bunun masrafının bir kısmını biz, bir kısmını da Belediye karşılayacak. Bonus özellikli tüm kredi kartları ile belediyenin 6 ayrı ödeme noktasında pos cihazlarından ödeme yapabilecekler" diye konuştu.

Ödemiş Belediyesi Emlak Şefi Güler Kral da, vatandaşlara çağrıda bulundu: "Ayrıca 6111 sayılı torba yasadan faydalanarak taksit yaptıran ve bu taksitlerini ödeyemeyen vatandaşlarda kredi kartı ile ödeme imkanından yararlanacaklar. Torba yasa ile yeniden bu imkan sağlanacak. Vatandaşların 30 Ekime kadar yeniden başvurularını yaparak borçlarını ödemelerini istiyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Borçları Kredi Kartına Taksitlendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement