Belediye Hoparlöründen Yapılan Anonsla İşçi Arıyorlar - Son Dakika
Yerel

Belediye Hoparlöründen Yapılan Anonsla İşçi Arıyorlar

Çağrı Turgut/Mehmet Özcan - Sakarya'nın Hendek Belediyesi bünyesinde kurulan Belediye İş Bulma Kurumu (BEL-İŞ) tarafından yapılan anonslarla şu ana kadar yaklaşık 3 bin kişi iş sahibi oldu.

01.01.2012 11:40

Çağrı Turgut/ Mehmet Özcan - Sakarya'nın Hendek Belediyesi bünyesinde kurulan Belediye İş Bulma Kurumu (BEL-İŞ) tarafından yapılan anonslarla şu ana kadar yaklaşık 3 bin kişi iş sahibi oldu.

İşsizliğin son 10 yılda sürekli azaldığı ilçede, mesleki eğitim kurslarının yanı sıra belediyenin girişimleriyle kurulan 46 fabrikanın iş gücü ihtiyacı, yapılan anonslarla karşılanıyor.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılından bu yana ilçedeki işsizliğin giderilmesine yönelik çalışma yürüttüklerini belirterek, "O dönemde kahvehane sayısı en fazla olan ilçeydik. Fabrikamız ve iş yerimiz yoktu. Sonradan yapılan çalışmalarla çok sayıda iş adamını ilçemize davet ettik. Burada incelemelerde bulunan iş adamları daha sonra fabrikalarını kurdular" dedi.

İnci, 10 yıllık çalışmaları sonucunda şu ana kadar ilçe genelinde 46 adet fabrikanın kurulduğuna dikkati çekerek, bu fabrikalarda istihdam edilecek işçilerin bir bölümünün belediye hoparlöründen yapılan anonsla bulunduğunu söyledi.

2009 yılında başlayan hoparlör sistemiyle işçi bulma uygulaması kapsamında, şimdiye kadar 3 bin kişinin iş sahibi olduğunu bildiren İnci, en önemli sorunun vasıflı işçi bulmak olduğunu, BEL-İŞ aracılığıyla meslek edindirme kursları açarak, köylerdeki işsiz gençleri bu kurslara yönlendirdiklerini belirtti.

BEL-İŞ'in, bölgedeki fabrikalarla irtibat halinde olduğuna işaret eden İnci,

"İşçi ihtiyacı doğar doğmaz belediye hoparlöründen anons yaparak vatandaşlarımızı yönlendiriyoruz. İlçemizdeki gençlerimize bir meslek kazandırmak en önemli görevimiz. Kurumumuz aracılığıyla hem insanlarımıza vasıf kazandırıyoruz hem de iş sahibi yapıyoruz. Çok şükür güzel bir çalışma oldu" diye konuştu.

-"İşsiz sayısı en az ilçe haline geldik"-

Sürekli olarak işçi alımlarının olduğunu, hemen her gün anons yapıldığını kaydeden Ali İnci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu anda ilçemizde işsiz insanımız yok. Çalışacak herkese çok şükür iş var. Her gün anonslar yapılıyor. Çok sayıda işçiye ihtiyaç var. Bunda ilçemizin cazip bölgede bulunması da önemli. İş adamlarımıza destek olduk ve onlarda bu desteklerimize güvenerek fabrikalarını buraya kurdular. İlçemiz kahvehane ve işsiz sayısı en fazla ilçeyken şu anda kahvehane sayısı ve işsiz sayısı en az ilçe haline geldi. İşsiz insanımız yok çok şükür. Şu anda sıfırlanmış durumda."

- SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediye Hoparlöründen Yapılan Anonsla İşçi Arıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement