'Benim Akdeniz'im' Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

'Benim Akdeniz'im' Sergisi Açıldı

\'Benim Akdeniz\'im\' Sergisi Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde gerçekleşen seramik sanatçısı Tufan Dağıstanlı'nın "Benim Akdeniz'im" isimli sergisinin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı...

21.06.2013 12:01

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde gerçekleşen seramik sanatçısı Tufan Dağıstanlı'nın "Benim Akdeniz'im" isimli sergisinin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, sanatçı Tufan Dağıstanlı ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Mustafa Akaydın, kısa zaman önce açılan sanat galerisinin Antalya halkı için gurur verici olduğunu belirterek, "Sanat galerimizde 6'ncı sergimizi açıyoruz. Tufan Dağıstanlı Antalya için çok önemli bir sanatçıdır. Kendine özgün tasarımları vardır. Yaptığı güzel eserler Antalya caddelerinde yer aldı. Orfozlarla yeni bir açılım yaptı. Antalya'mıza hayırlı olsun" dedi.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise Tufan Dağıstanlı'nın orfozlara el atmasının çok özel bir anlam taşıdığını belirtirken, "Bu çalışmanın herkeste ayrı bir duyarlılık oluşturmasını diliyorum" diye konuştu.

Seramik sanatçısı Tufan Dağıstanlı ise duygularını şöyle anlattı:

"Bu sanat galerisinin Antalya'ya kazandırılması çok önemli. Daha çok sanat galerileri olsa da bu tür sergilerle karanlık ortamlara ışıklar yayabilsek. Bu sergimde Akdeniz'in temasını, kıyılarındaki zenginliğini izlemek için orfozları seçtim. 60 tane orfoz eseri var. 6 hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak"

Daha sonra Tufan Dağıstanlı, Başkan Mustafa Akaydın ve Vali Yardımcısı Yüksel'e 'Benim Akdeniz'im' sergisini gezdirdi. Dağıstanlı'nın eserleri sanatseverlerin beğenisini topladı. Seramik sergisi 20 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Benim Akdeniz'im' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement