Berdan Cıvata'yatürkak'tan Akreditasyon Belgesi - Son Dakika
Yerel

Berdan Cıvata'yatürkak'tan Akreditasyon Belgesi

Berdan Cıvata\'yatürkak\'tan Akreditasyon Belgesi

Cıvata, somun, saplama ve benzeri bağlantı elemanları sektöründe Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölge'sinde üretim yapan Berdan Cıvata Sanayi A.Ş, Türkiye'nin bağlantı elemanları sektöründe CE Belgesi'ni alan ilk firma olduğu gibi bu sektörde...

14.09.2013 11:29

Cıvata, somun, saplama ve benzeri bağlantı elemanları sektöründe Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölge'sinde üretim yapan Berdan Cıvata Sanayi A.Ş, Türkiye'nin bağlantı elemanları sektöründe CE Belgesi'ni alan ilk firma olduğu gibi bu sektörde zengin test laboratuarı için Türkak'tan Akreditasyon alan ilk Cıvata Somun fabrikası da oldu.

Büyük boyutlu cıvata somun saplama üreticisi olmanın yanı sıra yenilikçi bir kimliğe sahip olan Berdan Cıvata, Türkiye'de bağlantı elemanları sektöründe CE Belgesi'ni ve TucsaMARK Sertifikası'nı 2008 yılında alan ilk firma olmuştu. Şimdi de bağlantı elemanları sektörünün en zengin test laboratuarlarından birine sahip olmanın avantajlarını yaşarken 2 yıllık bir çalışma sonrası bu test cihazları yönünden zengin laboratuarı 2013 Ağustos'unda TÜRKAK'tan aldığı Akreditasyon Belgesi ile taçlandırdı.

Berdan Cıvata Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, Türkiye' de akreditasyon belgesi vermeye yetkili tek kuruluş olan Türkak' ın akredite ettiği Berdan Cıvata Laboratuarı'nda yapılacak deneylerle ilgili olarak verilecek raporların dünyanın her yerinde geçerli olacağını belirtti.

Şemsi, Bundan sonra hem kendi ürünlerin hem de hizmet verecekleri diğer firmalara ait ürünlerin kalite kontrollerini Berdan Cıvata'da akredite bir laboratuvar tarafından yapılacağını ve dünya standartlarına uygunluğu belgelenmiş olacağını ifade ederek "Uluslararası geçerliliği olan böylesi belgelere sahip olmak Berdan' ın marka değerini ve Cıvata, Somun, Saplama gibi ürünlerinin güvenilirliğini arttıran önemli bir özelliktir" dedi.

Belgeyi aldıktan hemen sonra Tekfen Ceyhan Tesisleri'nde Brezilya için üretilmekte olan Petrol Arama Platformu'na ait parçaların kimyasal analizleri, çentik darbe testleri ve kopma dayanım testlerinin yapıldığını vurgulayan Şemsi, "Bu testlerle ilgili olarak doldurulan uluslararası geçerliliğe sahip olan belgeler Norveç Gemi Sertifikasyon kuruluşu DET NORSKE VERİTAS'ın yetkilisine gururla teslim ettiklerini" diye konuştu.

Bu laboratuvar ile ithalatçı, ihracatçı ve sanayicilere önemli hizmetler vereceklerini ifade eden Şemsi, "Onları uzak bölgelerden veya yurtdışından hizmet almaktan kurtaracak bu test laboratuarımızda bugün için Çekme Deneyi TS EN ISO 6892, Rockwell Sertlik Deneyi TS EN 6508-1, Vickers Sertlik Deneyi TS EN ISO 6507-1, Yüzey Pürüzlülüğü (0,01 Mikron) TS 6956 EN ISO 4287, Makro Analiz Deneyi (TS 3849 ISO 4969) ve Kimyasal Analiz Deneyi (21 Element için) yapılabilmektedir. Önümüzdeki günlerde Mikro Analiz Deneyi ve Metalik Kaplama Kalınlığı ölçüm deneyleri gibi testleri de Akreditasyon Belgesi kapsamına almak üzere çalışmalara başlamış bulunuyoruz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Berdan Cıvata'yatürkak'tan Akreditasyon Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement