Bergama Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde, Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı, Evde Çocuk Bakımı, Antik Sanatsal
Mozaik Yapımı, Ebru Yapımı, Halıcılık, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve inşaatlarda çalışan ustalara yönelik düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerlere yangın eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi. İtfaiye görevlileri yangın, yangın öncesi alınması gereken tedbirler, müdahale yöntemleri, yangın esnasında yapılması gerekenler ve yangın yerindeki tehlikeler hakkında kursiyerlere bilgiler verdi.
İtfaiye Müdürlüğü'nün Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi'nde gerçekleştirdiği eğitimde, yangın anında yapılan doğru müdahalelerle zararın ve can kaybının önüne geçilebileceği belirtildi. Yangınların aslında basit önlemlerle büyümeden söndürülebileceğini ve yangına ilk müdahalenin çok önemli olduğunu dile getiren itfaiye görevlileri, zararların en aza indirilebileceğinin altını çizdi.
Eğitimin ardından yangın tüpünün doğru kullanılması ve yangın söndürme tekniklerinin öğretilmesi amacıyla bir tatbikat yapıldı. Görevliler tarafından yakılan ateş önce itfaiye ekipleri, daha sonra da katılımcılar tarafından söndürüldü.
İlgi ve heyecanla karşılanan tatbikatta katılımcılar yangın ekipmanlarını yakından tanıma imkanı buldu.
Konu ile ilgili görüşlerine dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç;"Belediyemizin
sürdürmekte olduğu Meslek Edindirme Kursları kapsamında, kursiyerlerimizden gelen talep doğrultusunda yangın ile ilgili bilgiler almak, mevcut bilgileri pekiştirmek amacıyla İtfaiye Müdürlüğümüz tarafından bir eğitim ve tatbikat düzenlendi. İnanıyorum ki, kursiyerlerimiz eğitimle yangın ile ilgili bilgilerini gözden geçirme fırsatı bulmuşlardır. İtfaiye Müdürlüğümüz eğitim ve tatbikatlara ilerleyen günlerde devam edecek" dedi. - İZMİR
Son Dakika › Yerel › Bergama Belediyesi'nden Kursiyerlere Yangın Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.