Bergama'da 7 Milyona Mal Olan 350 Araçlık Otopark Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bergama'da 7 Milyona Mal Olan 350 Araçlık Otopark Hizmete Açıldı

Bergama\'da 7 Milyona Mal Olan 350 Araçlık Otopark Hizmete Açıldı

İzmir Bergama ilçesinde yapımı tamamlanan ve görselliği, estetiğiyle öne çıkan 350 araçlık çok katlı otoparkın açılışı yapıldı.

20.11.2016 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Bergama ilçesinde yapımı tamamlanan ve görselliği, estetiğiyle öne çıkan 350 araçlık çok katlı otoparkın açılışı yapıldı. Projenin, yaklaşık 7 milyon liraya mal olduğu belirtildi.

Bergama ilçesinde, Bergama Kültür Merkezinin (BerKM) açılışının ardından, ilçe şimdi de 350 araçlık katlı otoparkına kavuştu. 350 araçlık çok katlı otoparkın açılış törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, çevre ilçelerin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bergama Zafer Mahallesindeki otoparkın açılışında bir konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, otopark projesini çok önemli olduğunu belirtti. Gönenç, "Hizmete girecek olan bu otopark projesi de bizim çok önemsediğimiz bir proje; çünkü ne yazık ki belediyelerinde içinde bulunduğu bu çarpık kentleşme bir süre sonra içinde yaşanılmaz bir noktaya geliyor. Yeşil alanlarımız giderek azalıyor. Teknoloji ile birlikte araç sayısı artıyor. Ama işte o araçları bırakacak yerler olmayınca küçücük kentler bile trafik karmaşasına teslim oluyor. O nedenle otopark ihtiyacı giderek kaçınılmaz bir ihtiyaç olarak önümüzdeydi. İlk kez 2011 yılında o zaman ki parayla 600 milyar liraya İnönü caddesinin arka yolunda bulunan otopark alanının yüzde ellisini kamulaştırdık. Şimdi sıra diğer yüzde ellisinin kamulaştırılmasında. ve yine 2014 yılında ise bu otoparkın yapına başladık. Bu proje yaklaşık 7 milyon liraya mal oldu. Bu 7 milyon liranın 5 milyon lirasını büyükşehir belediyesi karşıladı" dedi.

Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan da, otoparkın açılışı ile kent trafiğinin daha rahatlayacağını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise şöyle konuştu:

Bu otoparkımızın Bergama'ya ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bergama bize bağlanalı üç yıl olmadı. Mehmet başkanımızın başladığı iki tane proje vardı. Bunlardan bir tanesi kültür merkezi, diğeri ise otoparktı. Biz ihalesi hazır bu iki projeye elimizden gelen desteği vererek, bu iki eserin Bergama'ya kazandırılmasını hep birlikte, başkanımızla birlikte sağladık." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bergama'da 7 Milyona Mal Olan 350 Araçlık Otopark Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement