Besni İlçesinde Beş Okula Kütüphane - Son Dakika
Yerel

Besni İlçesinde Beş Okula Kütüphane

Besni İlçesinde Beş Okula Kütüphane

Adıyaman’ın Besni ilçesinde kütüphane eksiği olan 5 okula modern kütüphane yapılırken, ilçedeki halk kütüphanesi yenilendi,Besni Kaymakamlığı tarafından kütüphane eksiği olan Şehit Er Serdar Küpeli Ortaokulu, Çakırhöyük Ortaokulu, Sarıkaya Ortaokulu, Yazıkarakuyu Ortaokulu ve Köseceli Ortaokulu’na SODES projesi kapsamında tam donanımlı kütüphaneler açıldı.

11.06.2016 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Besni ilçesinde kütüphane eksiği olan 5 okula modern kütüphane yapılırken, ilçedeki halk kütüphanesi yenilendi,

Besni Kaymakamlığı tarafından kütüphane eksiği olan Şehit Er Serdar Küpeli Ortaokulu, Çakırhöyük Ortaokulu, Sarıkaya Ortaokulu, Yazıkarakuyu Ortaokulu ve Köseceli Ortaokulu'na SODES projesi kapsamında tam donanımlı kütüphaneler açıldı.

SODES Projeleri kapsamında 130 bin TL bütçeli kütüphane projesinde boya, badana, laminant parke başta olmak üzere raf, masa, sandalye, bilgisayar, yazıcı ve kütüphane başı 2200 adet kitap olmak üzere toplam 11 bin kitap ile okullar modern kütüphanelere kavuştu.

Diğer taraftan ilçede faaliyet gösteren Halk Kütüphanesi fiziksel donanımın kötü olması, atıl durumda bulunması, öğrencilere huzurlu ve sakin bir eğitim ortamı sunamaması nedeniyle yenilendi. Bu çalışma kapsamında kütüphane baştan sona yenilendi. Kütüphanelerin açılışı Besni Kaymakamı çağlayan Kaya yaptı.

Çağlayan Kaya, okullara kütüphane kurulması projesinin uygulanmasında katkısı bulunan Besni Kaymakamlığı Ar-Ge Birimine teşekkür etti.

Çağlayan Kaya, halk kütüphanesinin 24 saat güvenlik kameralarıyla izlendiğini belirterek, "Velilerimizin öğrencilerini net üzerinden izlemelerine de olanak veren 24 saat kamera sistemi kurulmuş ve öğrenci ve personel giriş kontrolleri için parmak izi okuyucu sistemi kurulmuştur. İlk defa Kaymakamlığımız bünyesinde Sebil Projesi hayata geçirilerek sıcak ve soğuk ikramlar öğrencilerimize ikram edilmeye başlanmıştır. Öğrencilerimizin daha rahat ve huzurlu bir ortam tarafımızca sağlanmış olup kendilerinden tek isteğimiz, derslerinde başarılı olmaları, bol kitap okumaları ve ufuklarını geliştirecek çalışmalarda kütüphanemizden istifade etmeleridir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Besni İlçesinde Beş Okula Kütüphane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement