Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Teknik Bilimler MYO tarafından Sivil Savunma ve Temel Afet Bilinci konulu konferans düzenlendi.
Öğr. Gör. Selman Yıldırım'ın sunumuyla gerçekleşen konferansa çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı. Sivil savunma, olay, acil durum, afet, afet yönetimi, deprem ve yangın gibi konuların anlatıldığı konferansta Öğr. Gör. Yıldırım; "Konferansın amacı, bireyin içinde yaşadığı toplumda ve bölgede afet tehlikelerinin getirebileceği zararlar hakkında bilgilenmesini, bunlardan korunmak için hazırlıklı olmasını ve bu bilinci etrafındaki diğer bireylere de aktarmasını sağlamaktır" dedi.
Öğr. Gör. Yıldırım, ikaz ve alarm işaretlerinin yaşanacak olası bir facia durumunda hayati öneme sahip olduğunu belirterek, "İlk 72 Saat kavramı, afet sonrası o bölgedeki insanların aranması ve kurtarılması ile yapılacak acil yardımlar için geçecek 72 saatlik kritik süreyi ifade eder. Afet durumunda can kaybı, yaralanma, maddi ve manevi kayıpları en aza indirmek için afetin hemen ardından ilk 72 saatte yapılacak etkin müdahale çalışmaları çok önem taşımaktadır. Bu nedenle bir afet sonrasındaki ilk 72 saat, "altın saatler" olarak da adlandırılmaktadır. Afetlerde ilk 72 saatte yardıma gelenler yakın çevremizdeki kişiler, aile bireyleri ve komşularımızdır" şeklinde konuştu.
Konferans, deprem ve yangın gibi afetlerde karşılaşabileceğimiz durumlar, öncesi ve sonrası alınacak tedbirlerin de anlatılmasıyla son buldu. - BİTLİS
Son Dakika › Yerel › Beü'de Sivil Savunma ve Temel Afet Bilinci Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?