Beylikdüzü'nde 350 Kişiye Ücretsiz Kardiyolojik Muayene - Son Dakika
Yerel

Beylikdüzü'nde 350 Kişiye Ücretsiz Kardiyolojik Muayene

Beylikdüzü\'nde 350 Kişiye Ücretsiz Kardiyolojik Muayene

Beylikdüzü Belediyesi, 29 Eylül Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında, “Kalbiniz bize emanet” diyerek vatandaşlara kardiyolojik muayene, EKO, EKG ve EFOR testlerinden yararlanma imkanı sundu. Beykent Üniversitesi Hastanesi’yle iş birliğiyle yapılan muayene ve testlerden 350 kişi faydalandı.

29.09.2022 16:31  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi, 29 Eylül Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında, "Kalbiniz bize emanet" diyerek vatandaşlara kardiyolojik muayene, EKO, EKG ve EFOR testlerinden yararlanma imkanı sundu. Beykent Üniversitesi Hastanesi'yle iş birliğiyle yapılan muayene ve testlerden 350 kişi faydalandı.

Beylikdüzü Belediyesi, dünyada her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kalp hastalıklarına karşı farkındalık oluşturmak ve koruyucu sağlığın önemini vurgulamak için Beykent Üniversitesi Hastanesi'yle iş birliği yaptı. '29 Eylül Dünya Kalp Günü' kapsamında, eylül ayı başından itibaren yapılan çalışmalarda vatandaşların kardiyolojik muayene, EKO, EKG ve EFOR testleri yapıldı. 350 kişinin yararlandığı test ve taramalar sonrası uzman doktorlardan oluşan kadro tarafından kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, diyabet ve kolesterol gibi önemli risk faktörleri hakkında da vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

"SAĞLIKLI YAŞAM KONUSUNDA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Beylikdüzü'nde koruyucu sağlık hizmetlerine önem verdiklerini belirten Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer, "29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla eylül ayı başından itibaren vatandaşlarımızdan almış olduğumuz talepler doğrultusunda 350 vatandaşımızın kardiyolojik muayene, EKO, EKG ve EFOR testlerini gerçekleştirdik. Kalp hastalıkları, kalp hastalıklarına sebep olabilecek yüksek tansiyon, diyabet ve kolesterol gibi önemli risk faktörleri ve bu risk faktörlerinin nasıl azaltılacağı, kalpteki ritim bozuklukları ve kalp yetmezliği gibi konular hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Sağlıklı yaşam konusunda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yıl boyunca benzer çalışmaları sürdüreceğiz" diye konuştu.

"KONTROLLERİN 40 YAŞINA KADAR HER 5 YILDA 1 DEFA, 40 YAŞINDAN SONRA İSE HER YIL YAPTIRILMASI GEREKİYOR"

Erken teşhisin tedavi süresinde büyük önem taşıdığını söyleyen Esmer, "Göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, çabuk yorulma, ayaklarda şişme, sık idrara çıkma, bayılma, şuur kaybı ve istemsiz kilo kaybı gibi şikayeti bulunanların bir sağlık kuruluşuna başvurması önem taşıyor. Kontrollerin, 40 yaşına kadar her 5 yılda bir defa, 40 yaşından sonra ise her yıl yaptırılması gerekiyor. Ailesinde 40 ila 50 yaş altında başlayan kalp hastalığı ya da açıklanamayan ani bir hastalık nedeni ile vefat etmiş kişiler olanlar, yaşa bakmadan mutlaka uzman bir doktor tarafından değerlendirilmeli ve yılda bir kez check-up yaptırmalıdır. Kalp sağlığına yönelik yapılacak taramalar, erken teşhis ve tanı için büyük önem taşıyor. Kendinize ayıracağınız bir gün size çok şey kazandırabilir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Beylikdüzü'nde 350 Kişiye Ücretsiz Kardiyolojik Muayene - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement