Beyşehir'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Kutlamaları

Beyşehir\'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Kutlamaları

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları düzenlenen çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle başladı.

07.05.2014 15:30

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları düzenlenen çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle başladı.

Hafta nedeniyle Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik timleri ile Karayolları 36. Şube ekipleri tarafından, ilçeye bağlı taşra mahallelerinde bulunan bazı okulların önünde yeni yaya geçitleri oluşturuldu. İlk çalışma ilçeye bağlı Üzümlü Mahallesi'nde bulunan Şehit Ümit Kesmez İlkokulu önünde bulunan çift şeritli yolda gerçekleştirildi. Karayolları ekipleri yol üzerine boyama yaparak yaya geçidi oluştururken, refüj üzerine yaya geçidi levhaları yerleştirdi. Çalışmalar esnasında yol güvenliği alan Jandarma trafik timleri, sonrasında ilkokul öğrencilerine yaya geçidi ile ilgili bilgiler verirken, bundan böyle karşıdan karşıya geçişlerde yaya geçitlerini kullanmasını istedi. Ardından öğrenciler yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçiş yaptı.

Öte yandan, "Trafikte saygı ve kornaya hayır" kortej geçidi de düzenlendi. Kortej geçidi nedeniyle Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, Karayolları 36. Şube Şefi Tuncay Günay ve katılımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı konuşmada, kurumların ortaklaşa gerçekleştirdiği trafik korteji nedeniyle kurum amirlerine teşekkür etti. Hafta nedeniyle vatandaşların trafik konusunda bilinçlendirilmesine yönelik çeşitli aktivitelerin düzenlendiğini vurgulayan Özaltun, "İnşallah bunlar toplumumuza faydalı olur. Kazasız, trafikte güvenli günler sağlar. Biz hiçbir vatandaşımızın trafikte bir kazaya karışarak yaralanmasını, burnunun dahi kanamasını arzu etmiyoruz" dedi.

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, Beyşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı Zabıta trafik, Karayolları, 112 sağlık ve itfaiye ekipleri, sürücü kursları, Beyşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası'na bağlı araçların katıldığı kortej geçidi, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde başladı, Atatürk, Antalya, Mevlana caddeleri ile Ali Akkanat Bulvarı istikametinde devam ettikten sonra başladığı noktada tamamlandı. Geçide katılan araçlarda, trafikle ilgili uyarıcı ve trafik güvenliğine ilişkin çeşitli mesajlar içeren afişler yer alırken, üzerinde trafik kazası yapmış araçların olduğu çekiciler de trafik kazalarına karşı dikkat çekti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement