Beyşehir Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkan Tan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkan Tan Açıklaması

Beyşehir Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkan Tan Açıklaması

"Yetkililerden, Beyşehir Gölü ortasında görüntü ve çevre kirliliği oluşturan batık teknelere ait enkazların kaldırılmasını rica ediyoruz"

14.01.2014 17:26

Beyşehir Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkan Bekir Sami Tan, göl ortasında görüntü ve çevre kirliliği oluşturan batık teknelere ait enkazların kaldırılması gerektiğini söyledi.

Tan, göl kıyısında gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir'e ilçe dışından gelen herkesin sahilde gördüğü manzara karşısında şaşkınlık yaşadığını savundu.

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin göl kıyılarında gezenken, "Bunlar da neyin nesi?" diye sorduğunu aktaran Tan, "Yetkililer lütfen bu seslere kulak versin. Güzelim kıyılarımızı bu hoş olmayan görüntülerden kurtaralım" diye konuştu.

Derneğe vatandaşlardan batık tekne enkazları konusunda çok sık şikayet aldıklarını vurgulayan Tan, geçtiğimiz yıllarda yaşanan bazı olumsuzlukların aradından bazı teknelerin batarak  kıyılarda göl sularının dibine gömüldüğünü söyledi.

Bu teknelerin enkazlarının aradan geçen uzun zamana rağmen hala ortadan kaldırılmamasının ilçe için büyük bir ayıp olduğunu ileri süren Tan, şunları kaydetti:

"Batık tekneler ve bu teknelerden kopan parçalar, kıyılarda göze hoş gelmeyen görüntüler sergiliyor. Vatandaşlarımızdan da dernek olarak bu konuda sürekli tenkit alıyoruz. Bu konuya sahip çıkmamız ve yetkilileri harekete geçirmemiz isteniyor. Bu konudaki bugüne kadara yaptığımız girişimlerimiz maalesef müsbet netice vermedi. Yetkililerden, Beyşehir Gölü ortasında görüntü ve çevre kirliliği oluşturan batık teknelere ait enkazların kaldırılmasını rica ediyoruz." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkan Tan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement