Biga'nın, Stratejik Kalkınma Planı ve hedeflerinin tespiti için ilçenin önde gelenleri bir araya geldi.
İlçenin, 2015, 2018 ve 2023 vizyonunu ortaya koymak, 3, 6 ve 12 yıllık stratejik kalkınma planının hazırlanması için Biga Belediyesi Ada Bilgi evinde düzenlenen toplantıya, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Acer, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, TÜBİTAK Enstitü Müdürü Necmettin Oktay, il genel meclisi üyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, kurum amirleri ve sanayiciler katıldı.
Biga Kaymakamı Fatih Genel, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de Stratejik Kalkınma Planına en çok ihtiyacı olan ilçenin, Biga olduğunu düşündüğünü söyledi.
Okulların, küçük şirketlerin, hatta bireylerin dahi planlama yapmadan geleceğe emin adımlarla yürüyemeyeceğini ifade eden Genel, şunları kaydetti:
"Biga'nın tabii ki stratejik bir planı olmalıdır. Durdurulamaz bir büyüme ve ikinci şahlanma sürecine giren Biga'da, bu büyüme ancak stratejik bir plan ile gelişme olarak şekillenebilir. İşte burada görmek istediğimiz Biga'yı inşa etmek, 2023 yılında hayal ettiğimiz Biga'mızın fotoğrafını görmek için toplandık. Bu durdurulamaz büyümeyi gelişmeye çevirmek, bu şahlanışı yönetmek bizim elimizde."
Daha sonra 13 başkanlıktan oluşan komisyonlar çalışmalarına başladı.
- ÇANAKKALE
Son Dakika › Yerel › Biga'nın Stratejik Kalkınma Planı Hazırlanıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.