Bilecik'te Ahilik Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Ahilik Haftası Kutlamaları

Bilecik\'te Ahilik Haftası Kutlamaları

Bilecik'te Ahilik haftası kutlamaları kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde Meslek Eğitim Merkezi'nin kuaförlük bölümünde eğitim gören kalfaların meslek gösterisi yapıldı.

20.09.2012 16:44

Bilecik'te Ahilik haftası kutlamaları kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde Meslek Eğitim Merkezi'nin kuaförlük bölümünde eğitim gören kalfaların meslek gösterisi yapıldı.

Gösteriye Vali Yardımcısı Hasan Kayhan,

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy,

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Erkan, Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş, Bilecik Esnaf ve Sanatkar Derneği Başkanı Halit Gölcan ve vatandaşlar katıldı. Meslek gösterisinde erkek berberler saç tıraşı yaparken, bayan kuaförler de çeşitli hünerlerini sergiledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy tıraş olduktan sonra kalfaya para verdi.

Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Ahiliği yaşatarak genç nesillere ahiliğin aktarılması gerektiğini belirterek, "Tarihimizde ahilik yüzyıllardır ecdadımızın önem verdiği teşkilat olarak yer almıştır. Ülkeler kendi medeniyetleri içersinde tecrübesi, inançları ışığında sistemler oluşturmuş. Ahiliği hem eğitim ve kabiliyetlerin yer aldığı ekonomik sistem, hem ahlaki sistem olarak değerlendiriyoruz.

Güncel hayata döndüreceğimiz ilkeler taşıyoruz. Bugün kurulan işletmelerde kalite kontrol, finansal yönetim, iş ahlakı, verimlilik gibi birçok ilkeler ahiliğin içinde yer alıyor. Ahilik 700 tane ilke içeriyor. Tüm toplum hayatını etkileyen önemli sistem olarak görebiliriz. Ahiliği yaşatmak ve genç nesillere ahiliği anlatmamız lazım" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Ahilik Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement