Bilecik'te Çocuklara Çakmak ve Çakmak Gazı Satışı Yasaklandı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Çocuklara Çakmak ve Çakmak Gazı Satışı Yasaklandı

Bilecik\'te Çocuklara Çakmak ve Çakmak Gazı Satışı Yasaklandı

Bilecik Valiliği, çocuklara uçucu, uyuşturucu madde ile çakmak ve çakmak gazı satışının yasaklanması hakkında karar aldı.

25.09.2014 15:42  Güncelleme: 15:59

Bilecik Valiliği tarafından, çocuklara uçucu, uyuşturucu madde ile çakmak ve çakmak gazı satışının yasaklanması hakkında karar alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, alınan kararlarla çakmak ve çakmak gazının hangi amaç için olursa olsun, iş yerleri ve sokakta çocuklara dolumu ve satışı yapılamayacağı kaydedildi.

Çakmak ve çakmak gazı ürünlerinin çocuklara satışı yapıldığı tespit edilen iş yerleri hakkında yasal işlem yapılacağı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"İl sınırları içerisinde çocukların ve gençlerin, solumak ve koklamak yoluyla alışkanlık ve bağımlılık yapan, zihinsel ve bilinçsel faaliyetlerini, pişik davranışlarını değiştiren, psikolojik etki gösteren doğal, sentetik veya kimyasal, kırtasiye malzemesi, boya incelticisi gibi maddeler ile yapıştırıcı olarak kullanılan ve uçucu madde ihtiva eden ürünler ile çakmak ve çakmak gazının zararlarından korunması, bu maddelere çocukların erişiminin önlenmesi ve onların bu maddelerden uzak tutulması amacıyla çocuklara satışının engellenmesi amaçlanmıştır. Kararın, 18 yaşından küçüklere, koklamak yoluyla veya başka şekilde kişilere bağımlılık yapabilen ürünler ile kimyasal gaz ihtiva eden çakmak, çakmak gazı satışı ile yeniden doldurulmasının ve yasaklanmasının kontrolünü sağlamak, özellikle çocukların erişimini ve kullanımını önleyerek onları bu maddelerin zararları etkilerinden korunmak, çocuklara satışının yasaklanması hususlarını kapsamaktadır. Alınan kararlara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Çocuklara Çakmak ve Çakmak Gazı Satışı Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement