Bilecik'te Toplu Sözleşme Görüşmeleri Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Toplu Sözleşme Görüşmeleri Protesto Edildi

Türkiye Kamu Sen Bilecik Temsilciliği üyeleri, 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerini protesto etti.

28.10.2014 17:57

Türkiye Kamu-Sen Bilecik Temsilciliği üyeleri, 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerini protesto etti.

Tevfikbey Caddesi üzerinde bulunan il temsilciliği önünde toplanan sendika üyesi grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada, Kamu-Sen İl Temsilcisi Ömer Yel, yaptığı konuşmada, yaşanılan ekonomik gelişmelerle 2.6 milyon kamu görevlisinin ve 1.9 milyon emeklinin geçim mücadelesi verdiğini savundu.

"Memurlar, 9 aydır toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödüyor" diyen Yel, şöyle konuştu:

"Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi. Bütçede memurlara ayrılan kaynağın 2.97 milyar lirası hükümete peşkeş çekildi ve masada bırakıldı. Maaşlara yansıyan 123 liralık net artış, tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışıldı. Ekonomik planlarda yapılan değişiklikler ve artan fiyatlar dikkate alındığında, memurların aylık 240 lira zararda olduğu görülmektedir. Memurun yalnızca 2014 zararı yüzde 12 olmuştur. Artık enflasyon farkı da memurların eriyen maaşlarını kurtarmaya yetmemektedir. O halde 2014 ve 2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Toplu Sözleşme Görüşmeleri Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement