Bilkent'te "Eğitimli Taksici" Dönemi - Son Dakika
Yerel

Bilkent'te "Eğitimli Taksici" Dönemi

Bilkent\'te "Eğitimli Taksici" Dönemi

Bilkent Murat Taksi durağındaki 160 taksici esnaf, aralarında stres yönetimi ve öfke kontrolünün de yer aldığı "kişisel gelişim eğitimi" aldı.

21.08.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilkent Murat Taksi durağındaki 160 taksici esnaf, aralarında stres yönetimi ve öfke kontrolünün de yer aldığı "kişisel gelişim eğitimi" aldı.

Bilkent Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu'nda eğitimlerini tamamlayan ve iş disiplini gereği sadece beyaz gömlek-kravat ve koyu renk pantolonla şöförlük yapan taksicilere, törenle sertifikaları verildi. Bilkent Murat Taksi Onursal Başkanı Mehmet Hasbioğlu, törende taksici esnafının kendisini geliştirmek ve müşterilerine daha iyi hizmet vermek adına eğitim semineri düzenlediklerini söyledi. Taksicilerin huzurlu ortamda rahat bir şekilde çalışmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Hasbioğlu, "Elimizden geldiği kadar esnafımızın her zaman yanındayız. Onların emeğinin karşılığını aldırmak, birlik ve beraberlik içinde çalışmayı hedefliyoruz. Eğitim çalışmalarımızı önümüzdeki dönemlerde de devam ettireceğiz" diye konuştu.

Bilkent Murat Taksi Başkanı Sedat Öztürk de aldıkları kişisel gelişim eğitiminin aile ilişkilerini de daha iyi seviyeye getirdiğini ifade ederek, "Mutlu çalışan, mutlu müşteri diyoruz. Şöyle ki, çalışanın mutluluğunu sağladığınız sürece, müşteriyle ilişkisinde de bunun yaşandığını göreceksiniz. Böylece müşterilerimizle mutlu, doğru ve etkili iletişimde bulunuyoruz" dedi. Öztürk ayrıca çalışan personeli titizlikle seçtiklerini belirterek, sabıka kaydı bulunan kişileri duraklarında çalıştırmadıklarını sözlerine ekledi.

Eğitim seminerini veren Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil, 160 taksici esnafı ikişer grup halinde 2 günlük eğitimden geçirdiklerini bildirdi. Karahalil, kişisel gelişim eğitimi kapsamı altında, beden dili eğitimi, aile içi iletişim, stres yönetimi ve öfke kontrolü eğitimlerinin işlendiğini söyledi. Çıkış noktalarını "Mutlu çalışan, mutlu müşteri" olarak özetleyen Karahalil, böylece taksicilerin müşterilerine karşı iletişimlerinin daha etkili, empati kurarak ve hoşgörü çerçevesinde gerçekleşeceğini sözlerine ekledi. Törenle sertifikalarını teslim alan taksiciler de, eğitimin hayatlarında farkındalık oluşturduğunu ifade ederek, memnuniyetlerini belirttiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilkent'te 'Eğitimli Taksici' Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement