Bingöl'de Zaza Dili Kursu Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Zaza Dili Kursu Açılıyor

Bingöl\'de Zaza Dili Kursu Açılıyor

Bingöl'de faaliyet gösteren Zaza Dil Tarih ve Kültür Derneği faaliyet çalışmaları kapsamında Bingöl'de ücretsiz Zazaca kurs açacak.

15.08.2013 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de faaliyet gösteren Zaza Dil Tarih ve Kültür Derneği faaliyet çalışmaları kapsamında Bingöl'de ücretsiz Zazaca kurs açacak.

Konuyla ilgili dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada, kursta, konuşma, okuma, yazma ve dinleme eğitimlerinin verileceği, Zazaca anlamayan, anladığı halde konuşamayan ve anlayıp konuşan fakat yazamayanlara hitap eden bir eğitim programının tasarlanmak istendiği ifade edildi.

Kayıtların "www.zazadilder.org" internet adresinden alınacağını belirten açıklamada, "Atalarımız tarafından bin yıllardır konuşula gelen ve bizlerin ihmalkarlığı, umursamazlığı yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Zazaca'nın yaşatılması, dünya kültür mirasında bir değer olarak var olmaya devam etmesi için başta Zazalar olmak üzere herkese sorumluluklar düşmektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi, "Eğer Zazaca, 15-20 yıl daha bu hızla kaybolmaya devam ederse, birkaç yaşlının konuştuğu bir dil haline gelecek ve tarih sahnesinden tamamen silinmiş olacaktır. Henüz çok geç olmamışken dilimize sahip çıkmalı çarşıda, pazarda, arkadaş ortamlarımızda ve mutlaka çocuklarımızla konuşmalı, gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Bu sorumluluğun bilinciyle Zazaca'ya yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz" denildi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Zaza Dili Kursu Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement