Bir Günde En Yüksek Kan Bağışı Rekoru Zonguldak'ta - Son Dakika
Yerel

Bir Günde En Yüksek Kan Bağışı Rekoru Zonguldak'ta

Bir Günde En Yüksek Kan Bağışı Rekoru Zonguldak\'ta

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) “Kampusün kanında hayat var” projesi kapsamında bir günde bin 453 ünite kan bağışı toplayarak rekor kıran Zonguldak Kızılay Kan Merkezi'nin Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, Kızılay Kan Merkezi'nin çalışmaları hakkında genel bir değerlendirmede bulundu.

03.04.2014 13:39

Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) "Kampusün kanında hayat var" projesi kapsamında bir günde bin 453 ünite kan bağışı toplayarak rekor kıran Zonguldak Kızılay Kan Merkezi'nin Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, Kızılay Kan Merkezi'nin çalışmaları hakkında genel bir değerlendirmede bulundu.

Geleneksel olarak son 3 yıldır BEÜ kampüsünde stant kurarak kan bağışı aldıklarını belirten Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, kampüste 2012 yılında 705 ünite, 2013 yılında bin 267 ünite kan bağışı aldıklarını söyledi. Bir günde en yüksek kan bağışını alarak Zonguldak'ın sesini Türkiye'de duyurduklarını belirten Alan, bu yıl yine aynı hedef doğrultusunda yaptıkları çalışmada, bir günde bin 452 ünite kan topladıklarını kaydetti. Alan, 11 üniversite içerisinde bin 453 ünite kan bağışıyla BEÜ'de rekor kırıldığını vurguladı. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmut Özer'e gösterdiği yakın ilgi ve desteğinden, öğrencilere de kan bağışına gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür eden Alan, bu başarıda özellikle Kızılay Gençlik Topluluğu'nun büyük katkısı olduğuna dikkat çekti.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan sözlerine şöyle devam etti: "Bu kampanyayı üniversitemizde geleneksel hale getirdik. İleriki zamanlarda üzerine koyarak daha da ilerleyeceğiz. Önemli olan ağaç yaşken eğilir mantığı ile gençlerimizin erken yaşlarda gönüllü kan bağışı bilincine erişmesi ve kan bağışının önemi anlamasıdır. Bu kardeşlerimiz yarın okullarından mezun olup memleketlerine dönecekler. Biz onları artık bizler kadar gerçek Kızılaycı biliyoruz. Onlarla uzun sürelerdir beraberiz. Onlar bizim adımıza Türk Kızılay'ı adına eşini, dostunu, yakınlarını bilgilendirecekler. ve kendileri de sahada elverdiği sürece gönüllü kan bağışında bulunarak vatandaşına fayda sağlamaya çalışacaklar. Bizim üniversitedeki gençlerimize yönelik çalışmalarımızın başında bu amaç var. Bizim tek istediğimiz, ne kadar gencimize erken yaşta gönüllü kan bağışçısı olma bilincini yayarsak, bu dalga dalga tüm topluluğa yayılacak daha fazla insanımız faydalanacaktır."

BEü Kızılay Gençlik Topluluğu Başkanı Aykut Aydın da, kendi rekorlarını kırdıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Topluluğumuz 2012 yılında kurulmuştu. Güzel bir organizasyonla kurulmuş oldu. İlk olarak 705 ünite kan bağışı toplayarak çalışmamıza başladık. İkinci senemizde bunları devam ettirdik. Bunların yanında sosyal sorumluluk projelerini de gerçekleştirdik. Bin 267 ünite kanla kendi rekorumuzu kırdık. Bu sene de hedefimiz daha da yükseldi. Rektör Hoca'mızın da belirttiği gibi bin 453 ünite hedef koymuştuk. Hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için büyük mutluluk yaşadık. Geçen seneki rekorumuz olan bin 267'yi geçtikten sonra o sevincimiz bir kat daha yükseldi. Bunun hazırlık aşamaları yaklaşık bir ay sürmüştü. Kan bağışı süresince hep bir şenlik havası vardı. Hep böyle devam etsin istedik. 'Kan bağışı acı verici bir eylem değildir' mesajı vermeye çalıştık. Daha çok şenlik ve eğlence havasında olsun istedik. Çok şükür bu sene de istediğimiz hedefe ulaştık. Bundan sonraki hedeflerimiz ne olur şimdiden söylemek güç ama yine çalışmalarımız olacaktır. İnşallah bundan sonra daha büyük başarılara imza atacağız." dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bir Günde En Yüksek Kan Bağışı Rekoru Zonguldak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement