"Bir Peruk da Sizden" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

"Bir Peruk da Sizden" Kampanyası

"Bir Peruk da Sizden" Kampanyası

Eskişehir'de, kemoterapi gören kanser hastalarına karşılıksız olarak peruk temin etmek amacıyla başlatılan "Bir Peruk da Sizden" ismiyle bir sosyal sorumluluk projesi ile ilgili bir tanıtım etkinliği düzenlendi.
Mustafa Ceylan isimli...

05.11.2013 14:40

Eskişehir'de, kemoterapi gören kanser hastalarına karşılıksız olarak peruk temin etmek amacıyla başlatılan "Bir Peruk da Sizden" ismiyle bir sosyal sorumluluk projesi ile ilgili bir tanıtım etkinliği düzenlendi.

Mustafa Ceylan isimli kuaföre, bir kanser hastasının ikinci el peruk sormasıyla düşlenen proje, Dr. Huriye İlgün Kazan, Halime Korkut, ESGİAD, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği, Ümit Hastanesi ve A.Ü. İletişim Bilimleri Fakültesi'nin de katılımlarıyla "Yürekli Bir Bağış Gülen Binlerce Yüz" sloganıyla hayata geçirilmişti. Espark ve Neoplus Outlet'de düzenlenen tanıtım etkinliği ile ilgili yapılan açıklamada,, "Bir Peruk da Sizden", "Yanlız Değilsiniz", "Yürekli Bir Bağış, Gülen Binlerce Yüz" sloganları ile yola çıkıldığı belirtildi. Mustafa Ceylan, Dr. Huriye İlgün Kazan ve Halime Korkut tarafından kurulan bir komisyon ile işleyişin yürütüldüğü belirtilen açıklamada "Ayrıca projede ESGİAD, A.Ü.İletişim Fak., Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Ümit Hastanesi de Program Ortağı olarak projenin içine yer almaktadırlar. Proje kapsamında 13 Aralık 2013 cuma akşamı Mavi Ada Restoranda yemek organizasyonu düzenlenecek, iş dünyası, sivil halk, kamu kurumları ve protokolün davetli olduğu yemek organizasyonunda işletmelerden promosyon olarak alınan hediyeler sahiplerine işletmenin anonsu ile teslim edilerek teşekkürümüzü sunulacaktır.

Projenin amacı, Eskişehir'deki yaklaşık 2 bin kemoterapi gören kanser hastalarına karşılıksız olarak peruk temin etmek suretiyle hastaları psikolojik ve sosyolojik açıdan desteklemek ve toplumdan tecrit edilmelerini önlemektir. 10 lira, 25 lira, 50 lira ve 250 liralık makbuzlar basılıp, yardım sandıkları hazırlanmış, bu sandıklar ESPARK ve NEO alışveriş merkezleri ortak alanlarına, Acıktım Kafe, Passage ve Çağfen okullarına yerleştirilecektir. Projede para toplandıkça peruklar yurtdışından direk ithal edilerek bize ulaştırılacak ve hastalara teslimi yapılacaktır. Perukların teslimi Mustafa Ceylan'a ait salonda yapılacak, teslim sırasında perukların kullanımı ve bakımı anlatılarak hastalar bilgilendirilecek,ayrıca perukların bakımı yine bu salonda yapılabilecektir" denildi.

2 BİN HASTAYA ÜCRETSİZ PERUK

Açıklamada, hastaların ilgililere 0539 949 72 33 telefondan ulaşabilecekleri belirtilerek şöyle denildi;

"Peruk almak için; hasta olduklarını ve kemoterapi kullandıklarını belgeleyen raporları ve nüfus cüzdanları ile müracaat edecek, imza ve tutanak karşılığı peruklarını alabileceklerdir. Peruklar hastaların ihtiyacı bitse bile geri iade edilmeyecek, tamamen kendilerinde kalacaktır. Çalışma ile, 2 bin kemoterapi gören kanser hastasını, bu sıkıntılı sürecinde toplumdan soyutlanarak hastalığını evde geçirmesini önleyerek normal günlük yaşantılarını engellemeden tedavilerinde olumlu etki sağlanması amaçlanmaktadır. Günlük yaşamına devam edebilen hastalar bu sayede hastalığının olumsuz yönlerini fazla düşünmeden, hayata tutunarak tedavilerinin başarısını artıracaklardır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Bir Peruk da Sizden' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement