Birinci Dünya Savaşı'ndan Lozan Barışı'na Trabzon sempozyumu düzenlenecek.
Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Başbakanlık Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi işbirliğiyle, 'Birinci Dünya Savaşı'ndan Lozan Barışı'na Trabzon' adlı bir uluslararası sempozyum gerçekleştirilecek.
24 Şubat 2012 Cuma günü 4 oturum halinde gerçekleştirilecek olan ve Trabzon'un işgali ve kurtuluşu konularında bildirilerin sunulacağı bu Uluslararası Sempozyuma Rusya Federasyonu'ndan da üç Rus akademisyen katılacak.
Trabzon tarihinde yaşanan bu trajedi döneminin her yönüyle ele alınacağı sempozyumun bildirileri, daha sonra kitap haline getirilecek.
- TRABZON
Son Dakika › Yerel › Birinci Dünya Savaşı'ndan Lozan Barışı'na Trabzon Sempozyumu Düzenlenecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.