Malatya Doğa Sporları ve Bisiklet Topluluğu Derneği üyeleri, kan kampanyasına destek verdi.
Malatya Park AVM önünde konuşlanan Kızılay kan toplama TIR'rına gelerek kan veren Malatya Doğa Sporları ve Bisiklet Topluluğu
Derneği Başkanı Mustafa Ekici, zaman zaman etkinliklere katıldıklarını ifade ederek, "Malatya'da geri kalmış, yapılması gereken konular ve işler var. Malatya'nın bilinmeyen yerleri göstermek, bazı konularda duyarlı olduğumuzu göstermek için çaba gösteriyoruz. Malatya'da kan kampanyasına yeterli destek olmadığını gördük. Dernek olarak duyurmak ve kan verip örnek olduğumuzu göstermek için çaba gösteriyoruz" dedi.
Malatya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Ferhan Altunbaşak ise, "Malatya Park AVM-Kızılay iş birliği ile kan toplama organizasyonu düzenliyoruz. 18-65 yaş arası tüm sağlıklı insanları kan vermeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Malatya Kızılay Kan Merkezi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Altunbaşak, "Sağlık Bakanlığı geçen yıl Malatya'da 16 bin 500 kan toplayın dedi. Biz 17 bin 300 topladık. 2012 için 22 bin 500 toplanması istendi. 20 bin toplanacak gibi görünüyor. İstenen rakama ulaşmak için çaba gösteriyoruz. Malatya'da 21 sağlık kuruluşu bizden kan bekliyor. Amacımız, hastaneler kan istediğinde yok dememektir" şeklinde konuştu. - MALATYA
Son Dakika › Yerel › Bisiklet Topluluğundan Kan Kampanyasına Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.