Bodrum'da Yaşanan Sel - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da Yaşanan Sel

Bodrum'un Ortakent Yahşi beldesinde geçen yıl yaşanan selde önü kapalı olduğu için onlarca ev ve iş yerinde su baskınlarına neden olan Uludere Azmağı'nın çevresi modern bir görünüme kavuştu.

03.01.2012 15:20

Bodrum'un Ortakent Yahşi beldesinde geçen yıl yaşanan selde önü kapalı olduğu için onlarca ev ve iş yerinde su baskınlarına neden olan Uludere Azmağı'nın çevresi modern bir görünüme kavuştu. Yaklaşık 1 milyon lira harcanarak 4 aylık bir sürede ıslah edilen azmağın çevresine 35 tekne kapasiteli liman da yaptırıldı.

Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bodrum'da geçen yıl 28 Ocak'ta yaşanan seli anımsatarak, bu selin en önemli sebeplerinden birinin Uludere'nin denizle buluştuğu yerde yıllar içinde oluşan dolgu olduğunu söyledi.

Benzer olayların yaşanmaması için bu dolguyu ortadan kaldıracak, Uludere'yi balıkçı teknelerinin konaklayabileceği bir yer haline getirmek ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için bir proje hazırladıklarını anlatan Şahbaz,

"Yaklaşık 4 ay süren, bir milyon liraya mal olan projeyle Uludere Azmağı modern bir görünüme kavuştu. Buranın görüntüsü önceden çok kötüydü. Şimdi aileler gelip rahatlıkla gezebiliyor. Azmağın çevresine yapılan limanda tekneler demirleyebiliyor. Uludere Azmağı'nda balıkçı tekneleri konaklayabiliyor. Bölgenin görüntü kirliliği de ortadan kalktı" dedi.

Geçen yıl yaşanan olayların bir daha yaşanmaması için azmağın ıslah edilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Şahbaz, bölgedeki çalışmaların tamamlandığını kaydetti.

-24 saat güvenlik tedbiri-

Ortakent Yahşi Belediyesi Liman Sorumlusu Ersan Özcan ise daha önce kötü bir görüntüsü olan Uludere Azmağı'nın ıslah edilmesinden en fazla balıkçıların memnun olduğunu ifade etti. Bölgenin küçük balıkçı teknelerinin avlanabileceği bir hale geldiğini anlatan Özcan, "Balıkçılar karaya yanaşarak mazotlarını rahatlıkla alabiliyor, avladıkları balıkları rıhtıma yanaşarak satabiliyorlar. Önceden azmağın çevresinde taş duvarlar vardı şimdi beton oldu" diye konuştu.

Azmağın hemen yanındaki alana 35 tekne kapasiteli küçük bir liman yapıldığını anlatan Özcan, bu limanda ağırlıklı olarak beldede yaşayanların teknelerinin bulunduğunu kaydetti.

Uludere Azmağı ve limanın 24 saat güvenlik görevlileri tarafından korunduğuna ve güvenlik kameraları ile izlendiğine dikkati çeken Özcan, bu önlemin çok caydırıcı olduğunu, geçmişte teknelerden yapılan hırsızlık olaylarının artık yaşanmadığını bildirdi.

Güvenlik görevlilerinin limandaki tekneler ile azmaktaki küçük balıkçı teknelerini sürekli kontrol ettiklerini ifade eden Özcan, bölgenin güvenli hale gelmesinin ardından vatandaşlarında bölgede bulunan belediye çay bahçesine gelerek zaman geçirdiklerini söyledi.

Bodrum'da 28 Ocak 2011'de yaşanan selde, Uludere'nin önünün kapalı olması nedeniyle Ortakent-Yahşi beldesinde onlarca ev ve iş yerini su basmış, AKUT ve ilçe dışından gelen çok sayıda kurtarma ekibi bölgede çalışma yapmıştı.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum'da Yaşanan Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement