Bolu'nun Doğa Turizmi Çalıştay'ı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bolu'nun Doğa Turizmi Çalıştay'ı Yapıldı

Bolu\'nun Doğa Turizmi Çalıştay\'ı Yapıldı

Bolu'da Mart ayında yapılması planlanan ve ilgi bakanlıkların da katılacağı 'Bolu'nun Doğa Turizmi Çalıştayı' ile ilgili ön toplantı yapıldı.

26.01.2012 17:51

Bolu'da Mart ayında yapılması planlanan ve ilgi bakanlıkların da katılacağı 'Bolu'nun Doğa Turizmi Çalıştayı' ile ilgili ön toplantı yapıldı.

Valilik Abant Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Özçimen başkanlık yaparken, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, BTSO Başkanı Emin Semercioğlu, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve otel temsilcileri katıldı. Düzenlenen toplantıda ilk olarak MARKA temsilcileri tarafından geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan turizm çalıştayı ile ilgili elde edilen veriler aktarıldı.

Alınan kararlar ile ilgili sunumun ardından Mart ayında yapılması planlanan ve bakanlık düzeyinde temsilcilerin katılacağı

'Bolu'nun Doğa Turizmi Çalıştayı' ile ilgili fikirler konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantıda fikirler ortaya sunulup tartışılırken, turizmde markalaşmak için yapılması gerekenler değerlendirildi. Bu kapsamda yapılan konuşmalarda, yerel ölçekte markalaşmanın önemine değinildi. İlçelerin kendi markalarını ortaya çıkarması gerektiği konusunda açıklamalar yapan katılımcılar, 'Günübirlik turistlerden nasıl daha fazla katkı sağlanır, Bolu'nun turizm gelirleri nasıl artırılır. Elde olan tesislerin değerlendirilmesi, turizmciler ile iletişim halinde olunması, pansiyon ve tesislerin bir standarda getirilmesi' gibi konularda fikir birliğine varıldı.

Toplantının sonunda bir konuşma yapan Bolu Valisi İbrahim Özçimen ise başarılı olmak ve kendilerine turistleri çekmek için hikayeler bulunması gerektiğini söyleyerek, "Bir yeri pazarlamak için oranın hikayesinin olması lazım. Yurt dışında bir çok tatil yerinin kendi hikayesi olduğunu ve bunu pazarlayarak turist sayısını artırdıklarını biliyoruz. Bolu'nun doğa turizminde muhakkak ilerlemesi gerekiyor. Biz Bolu olarak bunu başarabiliriz. Bolu, ülkemizde turizm bakımından birçok ili geçecek kapasitede. Hatta Bolu ülkemizde ilk 5 içine de girebilir bir potansiyeli var. İşte biz bunu canlandırmalıyız" diye konuştu.

Bolu'nun Doğa Turizmi Çalıştayı'nın ikinci toplantısının Şubat ayında yapılacağı açıklanırken, Vali Özçimen o tarihe kadar her kurumun kendi alanları ile yapabileceği çalışmaları sunum haline getireceği ve toplantı günü her kurumun sunumunu tek tek yapacağı talimatını verdi. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolu'nun Doğa Turizmi Çalıştay'ı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement