Bornova Standı Edebiyat Koktu - Son Dakika
Yerel

Bornova Standı Edebiyat Koktu

Bornova Standı Edebiyat Koktu

Bornova Belediyesi, Uluslararası İzmir Fuarı'nı Türk Edebiyatı'nın iki önemli ismiyle kapattı.

09.09.2013 11:58

Bornova Belediyesi, Uluslararası İzmir Fuarı'nı Türk Edebiyatı'nın iki önemli ismiyle kapattı. Ayşe Kulin ile başlayan Fuar söyleşilerinde, önce Şair Küçük İskender, sonrada Yazar Latife Tekin hayranlarının karşısına çıktı.

"Şehir ve Şair İlişkisi" başlıklı söyleşi ile sevenlerinin karşısına çıkan Şair Küçük İskender, ne zaman İzmir'e gelse Bornova'da kaldığını belirterek, "Bornova benim için çok özel, farklı yer. Sanat duyarlılığı çok fazla olan bir kent " dedi. Bir çok şeyin çıkar üzerine kurulu olduğu günümüzde sanatın kaçabilecek en güzel yer olduğunu söyleyen Ünlü Şair, "İşte bu ortamda sanat; kuş gibi uçmaktır, çiçek gibi açmaktır. Mesela şiir sevmeye başladığınız zaman, insanları da sevmeye başlıyorsunuz. O zaman şiirin anlamı sizin için daha çok artıyor" diye konuştu.

Bornova Belediyesi'nin Fuar'daki standında Şair Küçük İskender'in ardından hayranları ile buluşan bir diğer sanatçı, Yazar Latife Tekin oldu. "Özgürlüğün Sokak Çocukları" isimli söyleşide İzmirli okurlarının karşısına çıkan Ünlü Yazar, özgürlük kavramının nesilden nesile farklılıklar gösterdiğini söyledi. Kendi kuşağının daha çok geleceğe dönük özgürlük mücadelesi verdiğini söyleyen Tekin, "Bugün kü nesilse yaşadığı günü kazanmaya çalışıyor. Özgürlüğünü bugünde arıyor" dedi.

Söyleşi sonrası Latife Tekin'e bir teşekkür plaketi sunan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, kültür ve sanat etkinliklerine belediyelerin diğer rutin hizmetleri kadar önem verdiklerini söyledi. Latife Tekin ile birlikte Yazar Ayşe Kulin ve Şair Küçük İskender'i de fuar stantlarında ağırladıklarını belirten Sındır, "Yıl boyunca Bornova'da gerçekleştirdiğimiz bu tip etkinlikleri fuar standımıza taşıdık. İzmirliler ile buluşturduğumuz değerli yazar ve şairlerle Fuar'a ayrı bir renk ve anlam kattığımızı düşünüyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bornova Standı Edebiyat Koktu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement