Boyabat'ta "Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı" Programı - Son Dakika
Yerel

Boyabat'ta "Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı" Programı

Boyabat ilçesinde "Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı" adlı program düzenlendi.

11.03.2015 10:53

Boyabat ilçesinde "Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı" adlı program düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Boyabat Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından şehitleri anma programı düzenlendi.

Boyabat Spor Salonu'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Çanakkale Zaferi türkülerinin seslendirildiği programda, savaşta şehit düşen Sinoplu askerlerin isimleri okundu. Ardından kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas, şekil verdiği kumla Çanakkale Savaşı yıllarını yansıttı.

Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Çanakkale'de  şehit olan Ömer oğlu Mustafa'nın hemşehrileri karşısında saygıyla eğildiğini söyledi.

Yüz yıl önce bu vatan için seve seve canlarını feda eden insanların varlığını unutmamak gerektiğini vurgulayan Güney, "Bakıyoruz hepsi ölmüş. Şerefiyle haysiyetiyle, hepimizin gurur duyacağı, bize vatan diyeceğimiz toprağı bırakarak ölüyor. Biz böyle ulu ve yüce değerler uğruna hayatını hiçbir zaman gözünü kırpmadan veren ve verebilecek bir milletin efradı olmaktan daima gurur duyuyoruz. Bunun sorumluluğunun ne kadar ağır olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Erdal Uçar, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Ümmet Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor  İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boyabat'ta 'Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement