Boyle, Altın Portakal'ın Jüri Üyesi - Son Dakika
Yerel

Boyle, Altın Portakal'ın Jüri Üyesi

Oscar Akademi üyesi Barbara Boyle, 49.Uluslararası Antaya Altın Portakal Film Festivali'nin Hülya Avşar başkanlığındaki ulusal jürisinde görev yapacak.

06.08.2012 11:00  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikalı akademisyen, film yapımcı ve dağıtımcısı, Oscar Akademi üyesi Barbara Boyle, 49. Uluslararası Antaya Altın Portakal Film Festivali'nin Hülya Avşar başkanlığındaki ulusal jürisinde görev yapacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Barbara Boyle, Türk sinemasının son dönem örneklerini izlemek ve sinema sektörüyle tanışmak için Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda jüri üyeliği teklifini kabul etti. Festival kapsamında sektör temsilcileri, yapımcı ve yönetmenlerle de bir araya gelecek Barbara Boyle, Akdeniz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi'ni de ziyaret edecek.

New York ve Kaliforniya'da hukuk çalışmaları yapan Boyle, kariyerine avukat olarak başladıktan kısa bir süre sonra finans ve yapımcılık alanlarına geçti. Los Angeles ve Londra'daki Sovereign Pictures'ın kurucularından biri olan Boyle, Soverign Pictures'ın "My Left Foot", "Cinema Paradiso", "Revesal Fortune",

"Ompromptu" ve "The Commitments" gibi filmlerinin yapımcı ve dağıtımcılığını üstlendi.

Boyle, Sundance Film Festivali'nde ilgiyle karşılanan, Akademi ödüllü görüntü yönetmeni Wally Pfister'in kariyerini başlatan "The Hi Line", Akademi ödüllü Anthony Hopkins ve Cuba Gooding Jr.'ın birlikte oynadığı "Instinct", Akademi ödülü adayı yönetmen Wes Anderson'ın kariyerini başlatan filmi "Bottle Rocket", John Travolta'nın oynadığı "Phenomenon", Akademi Ödülü adayı oyuncu Diane Ladd'in yönetmenliğini yaptığı "Mrs. Munck" ve bağımsız yapımlarıyla ünlenen John Sayles'in yönettiği "Eight Men Out" (1998) adlı filmlerin de yapımcıları arasında yer aldı.

Valhalla Entertainment Group'da başkan olarak görev aldığı yıllarda televizyon için hazırlanan 22 bölümlük "Adventure, Inc", ödüllü belgesel "True Whispers", Ang Lee'nin yönetmenliğini üstlendiği "The Hulk" ve

"Clockstoppers"ın yapımcılığı da Boyle imzası taşıyor.

Oscar adayı ve Oscar ödüllü çok sayıda filmin yapımcıları arasında yer alan Barbara Boyle, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyesi ve Akademi'nin Yabancı Diller Komitesi'nde de görev yapıyor.

2003'ten 2012'ye kadar UCLA Tiyatro Film ve Televizyon Okulu Film, Televizyon ve Dijital Medya Departmanı Başkanı olarak görev yapan Barbara Boyle, geçen ay bu okulun Girişimci Aktiviteler ve Özel Girişim bölümünde dekan yardımcılığı görevine getirildi.

Boyle, UCLA Hukuk Okulu'ndan Yılın Mezunu Ödülü, Film Independent'dan Vizyon Ödülü, Women in Film'den Kristal Ödül kazandı.

Muhabir: Güç Gönel

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boyle, Altın Portakal'ın Jüri Üyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement