Bozüyük Eğitim Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Eğitim Festivali Başladı

Bozüyük Eğitim Festivali Başladı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Belediye Başkanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bozüyük Eğitim Festivali (BEF) coşkulu bir kalabalığın eşlik ettiği kortej yürüyüşü ile başladı.

31.05.2013 19:38

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Belediye Başkanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bozüyük Eğitim Festivali (BEF) coşkulu bir kalabalığın eşlik ettiği kortej yürüyüşü ile başladı.

Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı Festival Alanı'nda sona eren kortej yürüyüşüne, Bozüyük Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortejin festival alanına girmesinin ardından protokol üyeleri tarafından 56 okul ve kurumların kurmuş oldukları stantlar ziyaret edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanefi Başıbüyük yaptı. Başıbüyük konuşmasında "Bizler öğrencilerimize her zaman insani değerleri, akademik başarının önünde tutan, bizi biz yapan değerleri yaşayan ve yaşatan anne babasına saygılı, vatanını ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu gerçeğin biliciyle çocuklarımızı uygarlığın yetişkin bir üyesi yapmayı, araştıran ve sorgulayan, kendi kendine karar verebilen, kararların sorumluluğunu taşıyabilen, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren, eleştirmekle kalmayıp çözüm üreten bir nesil olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Biz bunun bilincindeyiz. Kısacası kendini ifade edebilen, soran, sorgulayan, düşünen, düşündüğünü demokratik yollarla açıkça ifade edebilen insanları dil, din, ırk, cinsiyet, sosyal ve ekonomik statü yönünden ayırmayan ayrımcılık yapmayan bütün insanları kucaklayabilen, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetiştirmektir. Burada sizin çocuklarınızın öğretmenleriyle birlikte ortaya koyduğu el emeği, göz nuru, her biri büyük bir çalışma ve fedakarlığın ürünü olan eser ve çalışmalara birlikte şahit olacağız. Sizleri okullarımızla buluşturup okullarımızın nasıl hayat olması gerektiğini sizlerle nasıl bütünleşeceğimizi göreceğiz" dedi.

Ardından söz alan Başkan V. Bakıcı ise "Bir şeyler üretebilmek ve yaşama dair değerler ortaya koyabilmek için, herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır. Eğitim sadece ders kitaplarındaki bilgilerin öğrencilere aktarılması, öğretilmesi değildir. Çocuklarımızın kişilik kazanmaları ve ileriki hayatlarında kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, kendi fikirlerini üretebilmeleri ve karar verebilmeleri için sosyo-kültürel faaliyetler içinde bulunmaları gerekir. İşte bu yıl büyük bir özenle hazırladığımız Bozüyük Eğitim Festivali, öğrencilerimizin 1 yıl boyunca süren gayretli çalışmalarının ardından yorgunluklarını ve streslerini atmaları için güzel bir eğlence ortamı ve hazırladıkları projeleri sergilemek için de büyük bir fırsat olacaktır. İnanıyorum ki, çocuklarımızın katıldığı bu tür festivaller kendilerine olan güvenlerini arttıracak, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Son olarak kısa bir konuşma yapan Kaymakam Dr Oktay Kaya'da "Bugün Bozüyük Eğitim Festivali'nin 4'üncüsünü tertip ediyoruz. Bir söz vardır 'güzel güzelliğini göstermek ister' diye. Güzellik adına her şey eğitimde olsun sanatta, resimde olsun müzikte olsun kısacası her alanda sergilenirse toplum tarafından beğenilirse, alkışlanırsa o işle uğraşanların en büyük ödülü odur. Bu tip festivallerde öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin hatta velilerimizin bu güzelliklerin sergilendiği güzel alanlar. Hem öğrencilerimizin topluma kazandırılmasında hem de güveninin artması noktasında eşi bulunmaz fırsatlar sunmaktadır. Bu anlamda bu festivalin ilçemize hayırlı olmasını diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye belirtti.

Konuşmaların ardından Bozüyük Eğitim Festivali'nin ilk gösterisi olan Kız Teknik Lisesi ile Bozüyük Anaokulu tarafından hazırlanan görkemli açılış gösterisi büyük bir beğeni ile izlendi. Ardından program diğer okulların hazırlamış olduğu gösterilerle devam etti. 2 Haziran Pazar gününe kadar 17: 00 ile 23: 00 saatleri arasında çeşitli görsel etkinliklerin düzenleneceği festivalde öğrenciler tüm hünerlerini sergileme fırsatı bulacaklar. Öğrenciler ayrıca sahne gösterilerinin yanı sıra okullarına ayrılan standlarda da yaptıkları etkinlikleri hem aileleriyle hem de diğer okullarda eğitim gören arkadaşlarıyla paylaşma fırsatı bulacaklar. Festivalin ikinci gününde okulların etkinliklerinin yanı sıra Halk Eğitim Merkezi tarafından konserler verilirken okullar arasında düzenlenen "Mikrofon Sende" ses yarışması yapılarak dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Festivalin finalinde ise 2 Haziran 2013 Pazar günü akşamı saat 21: 00'de Bozüyük Belediyesi tarafından organize edilen konser programında sevilen sanatçı Mehmet Erdem sahne alacak. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Eğitim Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement