Bozüyük Myo Yeşilkent'teki Yeni Binasına Taşınıyor - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Myo Yeşilkent'teki Yeni Binasına Taşınıyor

Bozüyük Myo Yeşilkent\'teki Yeni Binasına Taşınıyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksekokulu (MYO), bünyesindeki 745 öğrencisiyle Yeşilkent Mahallesi’ndeki yeni binasına taşınıyor.

10.12.2015 16:27

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksekokulu (MYO), bünyesindeki 745 öğrencisiyle Yeşilkent Mahallesi'ndeki yeni binasına taşınıyor.

Halen Bozüyük Meslek Yüksekokulunda 550, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda ise 195 öğrenci eğitim öğretim görüyor. Bozüyük Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Yurdakul, 14 Aralık Pazartesi gününden itibaren Yeşilkent Mahallesindeki yeni binalarında eğitim öğretime başlayacaklarını söyledi. Yeşilkent Mahallesinde yapımı tamamlanan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Yerleşkesi çatısı altında Bozüyük Meslek Yüksekokulu (2 yıllık) ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (4 yıllık) öğrencilerine eğitim verilecek. Bozüyük Meslek Yüksekokulu'nda 7 bölüm, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda ise 3 bölüm yer alıyor.

Bozüyük Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Yurdakul, yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar mekan sorunumuz vardı. Eski binamız yetersiz olduğundan yeni bölümler açamıyorduk. Yeni binamız ile birlikte bu sorun büyük oranda halledildi ama çözümlenmedi. İki okul birlikte yeni binaya geçtiğimiz için sıkıntılarımız var. Yeni okulun kantini ve yemekhanesi yok. Sosyal ve spor alanları yok. Sayımız giderek artıyor ve Bozüyük için üniversite çok önemli bir yere sahip oluyor. Yeşilkent Mahallesindeki yeni binamıza taşındıktan sonra fiziki sıkıntılarımız ortadan kalkacak. Burada bugünden itibaren çok fazla sosyal tesise ihtiyacımız var. Öğrencilerin yemek yiyebilecekleri, dinlenebilecekleri, gezebilecekleri ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerlere ihtiyacı var. Bu sorunları çözdükten sonra ilerleyen yıllarda her geçen yıl artacak öğrenci sayımız için yeni yatırımlar yapacağız" dedi.

Bundan sonra şehrin Yeşilkent'e doğru organize olmasının gerekeceğini anlatan Yurdakul, açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Mesela 14 Aralık Pazartesi gününden itibaren Yeşilkent Mahallesine sabah saat 09.00'da en az 500 kişi gidecek. Bu bağlamda dolmuş seferlerinin yeniden planlanması gerekiyor ki bir mağduriyet yaşanmasın. Mutlaka eksiklik ve aksaklıklar olacak ama eğitim öğretime yeni binamızda başladıktan sonra zaman içerisinde Bozüyük'ün bizlere sahip çıkmasıyla bu sorunları aşacağımıza inanıyorum. Mevcut eski binamızın mülkiyeti bize ait bu binayı ihtiyaca göre değerlendireceğiz. Bozüyük'ün yurt ihtiyacı var. Yurt olarak kullanacağız ya da Güzel Sanatlar Fakültesi seramik bölümünün eğitimleri burada devam ediyor olacak. Ayrıca Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Yerleşkesinin kazandırılmasında emeği geçen Rektör Prof Dr. Azmi Özcan'a, eski AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz'a, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'ya çok teşekkür ediyorum." - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Myo Yeşilkent'teki Yeni Binasına Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement