Bozüyük'te Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bozüyük\'te Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

29.10.2012 13:01

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Tören, Kaymakam Oktay Kaya'nın Belediye Düğün Salonu'nda Cumhurbaşkanı adına tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Daha sonra ilçe stadında yapılan törene Kaymakam Oktay Kaya, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Toğay Akdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, daire müdürler, askeri ve sivil erkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Kaya, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Yüzbaşı Can ve Belediye Başkanı Berberoğlu'nun, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Kaymakam Kaya,cCumhuriyetin ilanının, bir rejim değişikliğinden ziyade, bir zihniyet devrimini ifade ettiğini belirterek, "Bu zihniyet devrimi bilime, akılcılığa ve hür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye'nin mayasını oluşturmuştur. Devletin gücünü hukuk ile sınırlayan ve tüm vatandaşlara yönetimde söz hakkı tanıyan cumhuriyet rejimi, devlet ve millet bütünleşmesinin kaynağıdır. Atatürk'ün 1925 yılında dediği gibi, 'Artık hükümet ile millet arasındaki fark ortadan kalmış, hükümet millet ve millet de hükümet olmuştur. Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir. İnsana, hak ve sorumluluk sahibi yurttaş sıfatını kazandıran cumhuriyet, maddi ve manevi bakımdan da kalkınmanın önünü açmıştır. Çünkü bilimde, sanatta, teknolojide, ekonomide gelişmenin temelinde insanın düşünce gücü ve teşebbüs kabiliyeti yatmaktadır. Bu noktada cumhuriyet felsefesinin modern standartlarla ilişkisi son derece önemlidir. Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve evrensel hak ve özgürlük standartlarının yaşatılması cumhuriyetin temel hedefleridir. Cumhuriyet bu topraklarda yaşayan herkese içinde bulunduğu dünya coğrafyasında varlıklarını geliştirebilecekleri en uygun vatanı bahşetmiştir" dedi.

Öğrencilere hitap eden Kaymakam Kaya, "Kuşkusuz cumhuriyeti çok iyi anmak, kusursuz bir şekilde kutlamak onu yaşatmaya yetmez. Cumhuriyet için her sahada çok çalışmak, o çalışmalardan verim almak için de sürekli öz eleştiride bulunmak zorundayız.

Bu yüzden böylesi milli bayramlar gurur ve sevinç yanında, sorumluluklarımızın da hatırladığımız günler olmaktadır. Dünyanın denge noktasındaki ülkemizde ihtiyaç duyduğumuz şey, biraz daha kendine güven, farklılıklara tahammül, dünyaya açıklık, gençliğe imkan ve üretime odaklanmaktır. Bu çizgiyi korursak, ulusal bütünlüğümüze yönelen tehditleri de ortadan kaldırmak kolaylaşacaktır" diye konuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni öğrenci gruplarının gösterileri, şiir ve kompozisyonların okunması ve geçit töreniyle sona erdi.

(KÇ--MŞ)

29.10.2012 12: 38: 26

TSI

NNNN - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement