Bozüyük'te Kış Sporları Okulu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Kış Sporları Okulu Açıldı

Bozüyük Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 7 branşta gerçekleştirilen kış spor okulları, törenle açıldı.

10.03.2013 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyük Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 7 branşta gerçekleştirilen kış spor okulları, törenle açıldı.

Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Belediye Spor Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, çocukların en iyi eğitimi almaları için çalıştıklarını belirterek, gençlere sahip çıkmanın ne denli önemli olduğunu bildiklerini söyledi.

Gençleri iyi eğitilmesiyle en iyi hizmetlerden birisini gerçekleştirmiş olacaklarını ifade eden Bakıcı, şöyle konuştu:

"Onların başarısı demek bizim ülkemizin gelecekteki başarısı demek. İnanın gelecek nesiller daha güçlü, daha bilgili daha tecrübeli yetişeceklerdir. Biz çocuklarımızın daha iyi eğitim görmeleri için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile beraber Yeşilkent'te çok güzel bir futbol sahası çalışmamız devam etmektedir. Aynı zamanda yine Yeşilkent'te 2 bin kişilik kapalı bir spor salonumuzu da bu yıl hizmete açmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Biliyorsunuz ki spora erken yaşlarda başlamanın başarıda önemli bir rolü var. Bugün açılan Kış Spor Okulu, Türk sporuna önemli bir katkıdır. Bu okullar sayesinde çocuklarımız Türk sporunu Türkiye'de ve uluslar arası alanlarda başarıyla temsil edecekler. Ayrıca çocuklara enerjilerini harcayacak bir etkinlik bulmazsak maalesef çocuklarımız istemediğimiz yollara başvurabilirler. Bu nedenle çocukların gelişiminde sporu hem bedensel hem de psikolojik olarak bir araç olarak görmek gerekiyor. Eğer çocuklarımızı spora teşvik edersek ülkemizin geleceği de daha parlak olacaktır."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk da müdürlük olarak çeşitli spor branşlarında kulüplerle faaliyet sürdürdüklerini anlatarak, "Yeni kayıtlarla hedefimiz 2013 yılı içerisinde 10 bin sporcuyu aşmaktır. Spor, coşku ve heyecandır. Dostluğun, centilmenliğin, birlik ve beraberliğin, kaynaşmanın, sağlığın, hareketli olmanın ifadesidir. Spor, eğitim ve yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük de öğrencilerin akademik başarısının, sosyal, kültürel, sportif etkinliklere gösterdiği ilgi ve başarı sayesinde olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından basketbol, voleybol, tenis, güreş, atletizm, badminton ve tekvando branşlarında bin 200 öğrenci ve branş antrenörlerinin tanıtımı yapıldı.

Muhabir: Barış Eren/ Muhsin Arslan

Yayıncı: Deniz Açık - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Kış Sporları Okulu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement