Bozyazı'da Kanalizasyon Temel Atma Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bozyazı'da Kanalizasyon Temel Atma Töreni Yapıldı

Bozyazı\'da Kanalizasyon Temel Atma Töreni Yapıldı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde kanalizasyon inşaatı temel atma töreni yapıldı.

04.06.2013 16:41

Mersin'in Bozyazı ilçesinde kanalizasyon inşaatı temel atma töreni yapıldı. Bugün atılan kanalizasyon temelinin, 2015 yılının Kasım ayında bitirilmesi planlanıyor.

Belediye binası yanında yapılan kanalizasyon inşaatı temel atma törenine, Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile birçok davetli katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ballı, bugünün Bozyazı için önemli bir tarih olduğunu belirterek, "Bugün burada bir tarih yaşanıyor. İnanın belki bunun farkında değiliz ama Bozyazı gibi deniz

seviyesine yakın olan bir yerleşim

yerinde kanalizasyonun ne kadar önemli olduğunu ibret duyularak önemli olduğunu olmazsa olmazlardan olduğunu, Bozyazı'da yaşayan ve bu sıkıntının

yakından sahibi olan

bütün dostlarıma söylüyorum. Ancak kanalizasyon kısa süreli bir çalışma kısa süreli bir hizmet değildir. Büyük işlerin uzun süresi oluyor. İşte buda

bu gün bu noktaya gelinceye kadar

uzun bir süremizi aldı" dedi.

Kanalizasyon

inşaatının gecikme sebeplerini açıklayan Ballı, sözlerini şöyle sürdürdü : "Yapım projesi 2009 tarihinde belli oldu. 2010'da proje onaylandı ancak 20 milyon muhammen bedelli projenin Bozyazı Belediyesi'nin bütçesi ile yapılmasının mümkün olmadığını ve bu nedenle belediyeleri rahatlatan yüzde 50- yüzde 50 kanunun çıkmasını bekledik. Kanun çıktıktan sonra müracaatımızı yaptık. İhale yapıldı. 13 Kasım 2012'de sözleşme,

20 Kasım 2012'de iş yüklenici müteahhide teslim edildi ve 2013'te

bugünde temel atmak için buradayız. İş uzadıkça bazı insanlarımız kahve köşelerinde oturup dedikodu yapıyordu. Belediye daha bir kanalizasyon inşaatına başlayamadı diye. Bozyazı belediyesinin geliri ile Bozyazı'nın sorunlarının çözülmesi mümkün değil" diye konuştu.

Projenin Kasım 2015 tarihinde bitirilmesinin planlandığını kaydeden Ballı, "Kanalizasyon inşaatı, Bozyazı halkına bazı zorluklar yaşatacak. Yaza girdik tozlu yollara tanıklık edeceğiz. Kışın çamura. Her nimetin bir külfeti vardır. Bu nedenle Bozyazı halkından geleceğimizi, çocuklarımızı düşünerek sabırlı olmanızı rica ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise Türk milletinin hep iddialı bir millet olduğunu belirterek, "Hangi coğrafyada yaşadıysak baskın bir millet olarak vardığımız yerde kendimizi gösterdik. Bu coğrafyada Selçuklu'yu, Osmanlı'yı kurduk. Bitti dendiği noktada Cumhuriyeti kurduk. Buda yapılan zorlu çalışmaların sonucunda ortaya çıkmıştır. Kanalizasyon ilçeye hayırlı ve uğurlu olsun"dedi.

İlbank Adana Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler de günümüzde dünyada ülkelerin değil şehirlerin, ilçelerin ve beldelerin yarıştığını ifade ederek, "Bu yarışta yer alabilmek için, ama her şeyden önemlisi ilçenin gerçekten yaşanılır olabilmesi için, kent olabilmesi için kanalizasyon sorununun çözülmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kanalizasyonun temeli protokol üyeleri tarafından atıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı'da Kanalizasyon Temel Atma Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement