Bozyazı Kaymakamı Sağlam: "Gelir Testi İçin Müracaatlar Şubat Ayı Sonuna Kadar Uzatıldı" - Son Dakika
Yerel

Bozyazı Kaymakamı Sağlam: "Gelir Testi İçin Müracaatlar Şubat Ayı Sonuna Kadar Uzatıldı"

Mersin'in Bozyazı Kaymakamı Kamil Sağlam, yeşil kartların işlemden kaldırılması nedeniyle gelir testi için yapılacak müracaatların Şubat ayı sonuna kadar uzatıldığını belirtti.

26.01.2012 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı Kaymakamı Kamil Sağlam, yeşil kartların işlemden kaldırılması nedeniyle gelir testi için yapılacak müracaatların Şubat ayı sonuna kadar uzatıldığını belirtti.

Sağlam, "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu" uyarınca fakir ve muhtaç vatandaşlara verilen yeşil kartların 31 Aralık'tan itibaren işlemden kaldırıldığına, bunun yerine vatandaşların gelir testinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapıldığına dikkat çekti.

Vatandaşların müracaatlarının Şubat ayı sonuna kadar uzatıldığını belirten Sağlam, "Kaymakamlık önünde uzun kuyrukların oluşmaması ve vatandaşların rahat ve huzur içinde işlemlerini yapmaları için gerekli bilgisayar ve alt yapı hazırlanarak hizmete açılmıştır" dedi.

Sağlam, yeşil kartlı vatandaşların endişe etmemelerini, Şubat sonuna kadar süre uzatımı yapıldığı için yeni büroda vatandaşların kimlik numarasından gelir testleri yapılarak, alınacak kararların sosyal güvenlik kurumuna elektronik ortamda aktarıldığını ve işlemlerin hızlı bir şekilde yapıldığını söyledi.

Vizesi dolmayan vatandaşların müracaat etmelerine gerek olmadığını, elindeki yeşil kartla tedavisinin yapabileceğini kaydeden Kaymakam Sağlam, 2012 Ocak ayı içerisinde SDY Vakfına gelerek gelir testi yaptıran vatandaşların sayısının ise 502 olarak tespit edildiğini belirtti.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozyazı Kaymakamı Sağlam: 'Gelir Testi İçin Müracaatlar Şubat Ayı Sonuna Kadar Uzatıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement