Budak, "Expo 2016, Aksu'nun Çehresini Değiştirmek İçin Bir Fırsat" - Son Dakika
Yerel

Budak, "Expo 2016, Aksu'nun Çehresini Değiştirmek İçin Bir Fırsat"

Budak, "Expo 2016, Aksu\'nun Çehresini Değiştirmek İçin Bir Fırsat"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye’nin ilk EXPO’sunun Aksu sınırları içinde gerçekleşmesinin ilçe için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

03.03.2014 15:46

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye'nin ilk EXPO'sunun Aksu sınırları içinde gerçekleşmesinin ilçe için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Aksu Belediye Başkan Adayı Op.Dr. Cengiz Aldemir'i makamında ağırlayan Budak, EXPO 2016'yı sadece bir botanik parkı olarak değil, Antalya ve Aksu'nun çehresini değiştirecek, altyapı eksiklerini giderecek bir kalkınma projesi olarak gördüklerini bildirdi. Budak, "EXPO'yu 2016 yılında en mükemmel şekilde yapacağımızdan hiç kuşkumuz yok. Ama biz EXPO'yu bölgenin altyapı eksiklerinin giderilmesi için bir fırsat olarak görüyoruz. Başta Doğu Çevre Yolu ve bağlantı yolları olmak üzere, Antalya'nın ihtiyacı olan ulaşım altyapısı, kongre merkezi ve spor tesisleri gibi yatırımlar için EXPO bir fırsattır" dedi.

EXPO İLE ENTEGRE TARIM ÜNİVERSİTESİ

Başkan Adayı Aldemir, ATSO Başkan Yardımcısı Davut Çetin, Yönetim Kurulu üyeleri Ethem Tayfun Kavukcu ve Ali Bahar'ın da bulunduğu ziyarette seçim çalışmaları ve projeleriyle ilgili bilgiler verdi. İlçede eğitimden, sağlığa, ulaşımdan altyapıya bir çok konuda yatırıma ihtiyaç bulunduğunu belirten Aldemir, "İlçemiz sınırlarındaki Perge Antik Kenti büyük bir zenginlik ama bundan yeterince yararlanamıyoruz. Turizmi sahilden içeriye taşımayı, Perge'yi dünyaya sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca mevcut EXPO alanı ile entegre olarak bir Tarım Üniversitesi kurmayı planlıyorum" diye konuştu.

Budak, Aldemir'e ziyaretin anısına ATSO 2023 Arama Konferansı Kitapları ve ATSO tarafından hazırlanan Yerel Yönetimlerden Beklentiler kitapçıklarını hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Budak, 'Expo 2016, Aksu'nun Çehresini Değiştirmek İçin Bir Fırsat' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement