Buharkent'te Bağ Budama Kursuna İlgi Büyük - Son Dakika
Yerel

Buharkent'te Bağ Budama Kursuna İlgi Büyük

Buharkent ilçesinde düzenlenen bağ budama kursuna çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

01.01.2012 09:43

Buharkent ilçesinde düzenlenen bağ budama kursuna çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

Buharkent Ziraat Odası ve Buharkent Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Savcılı ve Kızıldere köylerinde açılan bağ budama kurslarına, 110 çiftçi katıldı.

Eğitimlerin tarım danışmanı Yaşar Yağız tarafından verildiği kursun Kızıldere köyündeki bir bağda gerçekleştirilen uygulamaya eğitimine, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aşkın Güneş ve Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar da katıldı.

Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bağ budamasının yanı sıra dikim, gübreleme, ilaçlama ve hasat konuları hakkında da bilgilerin verildiği kursların, yöre çiftçileri tarafından ilgiyle takip edildiğini belirterek, "Uygulamada üreticilere Razaki, Sultani, Red globe cinsi üzümlerin budama incelikleri uygulamalı olarak gösteriliyor. Üreticilerimiz bağcılık konusundaki tecrübelerini yeni bilgilerle takviye ederek, problemsiz ve daha yüksek verimli bir bağcılık sezonuna hazırlanıyorlar" dedi.

Benzer kursları düzenlemeye devam edeceklerini ifade eden Özdamar, bağ budama kursunun ardından Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü ile işbirliği ile incir budama kursu açmayı planladıklarını kaydetti.

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Buharkent'te Bağ Budama Kursuna İlgi Büyük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement