Bulanık'ta Taşımalı Eğitim Sistemine Geçildi - Son Dakika
Yerel

Bulanık'ta Taşımalı Eğitim Sistemine Geçildi

Bulanık\'ta Taşımalı Eğitim Sistemine Geçildi

Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, kademeli eğitimin başlamasından dolayı, ilçede taşımalı eğitim sistemine geçtiklerini söyledi.

10.11.2012 14:00

Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, kademeli eğitimin başlamasından dolayı, ilçede taşımalı eğitim sistemine geçtiklerini söyledi.

Görükmez, yaptığı açıklamada, taşımalı eğitim sistemiyle daha fazla çocuğun okula kazandırılacağını ve özellikle köylerde yaşayan kız çocukları için bunun iyi bir fırsat olduğunu bildirdi.

İlçedeki 500 öğrencinin taşımalı eğitim sistemine dahil edildiğini ifade eden Görükmez, şöyle konuştu:

"İlçemize en az 5, en çok 25 kilometre uzakta bulunan tüm köylerimizdeki çocuklar, taşımalı eğitim sisteminden faydalanacak. Bu sistemin daha çok kız çocuklarına yarayacağına inanıyorum. Kızlarını çeşitli sebeplerden dolayı okula göndermeme tereddütü yaşayan velilerin, bahaneleri ortadan kalkacak. Bu sistemle merkezdeki ilköğretim okulları daha da cazibeli hale gelecek. Çünkü taşımalı sistemden yararlanan öğrenciler, öğle yemeklerini merkezdeki YİBO'larda yiyecek. Devletimizin hizmetleri günden güne artıyor. Çocuklarımız yeter ki okusun. Devlet çocukların en iyi şekilde ve en iyi ortamlarda okuyabilmesi için tüm imkanlarını seferber ediyor ve etmeye de devam edecek."

Muhabir: Mehmet Fideyil Temel/ Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bulanık'ta Taşımalı Eğitim Sistemine Geçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement